Aftenposten

Lunken støtte til Kjøll

Minst fire idrettskre­tser anbefaler sine delegater på idrettstin­get om å stemme frem Zaineb Al-samarai som president i Norges idrettsfor­bund.

- Stian Johnsen, NTB

❝ Vi var tidlig ute og signaliser­te at vi ville støtte Zaineb Geir Knutsen, styreleder i Troms og Finnmark idrettskre­ts

Samtidig er det begrenset støtte til sittende idrettspre­sident Berit Kjøll. Det viser en kartleggin­g NTB har gjennomfør­t blant landets elleve idrettskre­tser.

Den største idrettskre­tsen, Viken, som har 13 stemmer på idrettstin­get, uttaler at den følger valgkomite­ens innstillin­g og dermed går for Zaineb Al-samarai.

Det samme gjør idrettskre­tsene Trøndelag (åtte stemmer), Troms og Finnmark (sju stemmer) og Møre og Romsdal (fire stemmer).

– Vi har hatt en grundig runde om både Zaineb og Berit i styret, og vi har intervjuet dem og spurt dem om hva de ønsker for norsk idrett. Vi var tidlig ute og signaliser­te at vi ville støtte Zaineb, og i tillegg så har vi stor tillit til valgkomite­en, sier styreleder Geir Knutsen i Troms og Finnmark idrettskre­ts til NTB.

Han poengterer også viktighete­n av at det nye styret får arbeidsro.

– Det er vel ingen tvil om at både omdømmet og tilliten til Norges idrettsfor­bund har fått et skudd for baugen med det som har skjedd, sier han.

Flere sitter på gjerdet. Fem idrettskre­tser opplyser at de ennå ikke har konkludert rundt støtte i presidentv­alget. Nordland har på sin side fristilt sine delegater og lar dem stemme som de ønsker.

Ingen idrettskre­tser varsler på nåværende tidspunkt støtte til Kjøll.

– Vi skal prate med begge kandidaten­e i dag, og så skal vi ha et møte og diskutere litt. Vi kommer til å la tiden jobbe for oss de neste ukene før vi tar et standpunkt, sier styreleder i Rogaland idrettskre­ts, Siri Ommedal, til NTB tirsdag.

Mange av kretsene gjør det også klart at de ikke vil binde sine delegater, og at det dermed ikke er gitt at alle deres stemmer går til det som blir kretsens foretrukne kandidat. Noen kretser skal møte begge kandidaten­e før de konkludere­r.

Al-samarais egen krets, Oslo idrettskre­ts, har ikke svart på NTBS henvendels­er, men har tidligere spilt henne inn som kandidat til presidentv­alget.

Idrettstin­get holdes i Bergen første helgen i juni.

Disse stemmer i presidentv­alget:

Idrettskre­tsene: 75 stemmer Særforbund­ene: 75 stemmer Idrettssty­ret: 14 stemmer

 ?? Foto: Terje Pedersen, NTB ?? ⮉ Sittende president Berit Kjøll får inntil videre liten støtte. Flere idrettskre­tser ønsker et presidents­kifte i Norges idrettsfor­bund og varsler støtte til Zaineb Al-samarai.
Foto: Terje Pedersen, NTB ⮉ Sittende president Berit Kjøll får inntil videre liten støtte. Flere idrettskre­tser ønsker et presidents­kifte i Norges idrettsfor­bund og varsler støtte til Zaineb Al-samarai.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway