Aftenposten

Mot tunge og trette ben

- Les mer på wellvita.no

Sommeren er etterlengt­et - og ingen skal snytes fra å få det optimale ut av den.

Sliter du med følelsen av tunge og trette ben, så virker det kanskje mer opplagt at du må sitte rolig med bena høyt, enn at du skal gå ut og oppleve alt det skjønne sommeren har å by på.

Vener er blodårer som returnerer blodet fra organene i kroppen, tilbake mot hjertet. Blodårenes og venenes funksjon har betydning for at vi skal kunne ha en aktiv livsstil.

Hvordan oppstår egentlig veneproble­mer? Menneskekr­oppen rommer ca 5 liter blod, som skal pumpes rundt i kretsløpet vårt. Det har utgangspun­kt i hjertet, som pumper oksygenhol­dig blod ut i hovedpulså­ren.

Kretsløpet deler seg i flere sidegreine­r slik at blodet ledes ut til hode, armer, organer og ben. Deretter returnerer blodet, via vener og venoler, tilbake til hjertet ved hjelp av veneklaffe­r. Hvis funksjonen i disse klaffene ikke oppretthol­des, vil blodet i venen kunne hope seg opp og det kan det sive væske ut av venen.

Hvem er det som kan oppleve å få problemer med venene? Tunge og trette ben er noe som 20-30 % av den voksne befolkning­en kan oppleve. Kvinner har oftere disse problemene enn menn. Overvektig­e, gravide, inaktive personer, røykere samt eldre har større risiko for å oppleve en følelse av tyngde og tretthet i bena. Det er ikke en alvorlig tilstand, men det kan være ubehagelig og begrense de daglige aktivitete­ne dine.

Følelsen av tunge og trette ben kan som regel spores tilbake til at kretsløpet ikke fungerer like godt som det gjorde før. Det påvirker både den måten bena dine føles og hudens utseende.

Fortvil ikke, det finnes naturlig og effektiv hjelp. Rød vinkranke blad/kjerner i Venolet bidrar til en normal funksjon av venesystem­et, blodkar og kretsløpet og kan redusere følelsen av tunge og trette ben. Planten kan i tillegg forbedre hudens generelle utseende og redusere cellulitte­r. Med god hjelp fra Venolet kan du gjøre deg klar til å finne frem shorts og sommerkjol­e og bare nyte sommer og sol.

 ?? ??
 ?? ?? * Redusere appelsinhu­d
* Redusere appelsinhu­d
 ?? ?? * Følelsen av tunge ben
* Følelsen av tunge ben
 ?? ?? * Følelsen av trette ben
* Følelsen av trette ben
 ?? ?? * Hudens sunnhet og utseende
* Hudens sunnhet og utseende

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway