Aftenposten

For sent, for sent

- Tommy Sandsmark tommy@sandsmark.org

Canadieren Steve Mackay visste at det ikke satt særlig pent i dagens spill, men fant ikke løsningen før etterpå. Kan du gjøre det bedre?

Du hadde vel håpet på et rolig meldingsfo­rløp, men den gang ei. Du måtte nesten opp på 6-trinnet for å få vist begge fargene dine, men makker dukker heldigvis opp med fin støtte til hjerteren. Hvordan har du tenkt å klare 12 stikk når Vest spiller ut kløver kn?

Mackay dekket med kløver D og trumfet Østs K. Så la han ned hjerter E, men Øst kastet en kløver. Deretter prøvde han E K i spar, men Øst kastet en kløver til. Neste spar ble trumfet i bordet, og Mackay fortsatte så med ruter K i håp om at det skulle være Vest som da måtte komme inn. Men Øst stakk med ruter E og spilte en ny kløver, og dermed måtte Vest også få et hjertersti­kk:

Det var jo et brukbart forsøk fra Syd, og litt uheldig at kløveren satt 9–1. Men du ser kanskje hva han skulle ha gjort?

Dukk utspillet på bordet! Hvis Øst også dukker, kaster du ruter 3 og kan i ro og mak trumfe spar i bordet og ruter på hånden. Så Østs beste forsøk er å gå opp med kløver K. Da trumfer du og legger ned hjerter E. Når 3–0 sitsen i hjerter kommer for en dag, spiller du tre runder spar til stjeling i bordet, fulgt av kløver D. Øst dekker med E, men du trumfer med hjerter K(!), trumfer en spar til på bordet, tar for hjerter D og kaster ruteren på kløver 10. Alt Vest får, er et trumfstikk.

Det hadde vært litt av en spilleføri­ng, men kunne ha blitt feil dersom Øst har en hjerter istedenfor en spar, siden han da kan få en sparstjeli­ng i stikk 2. Men i så fall hadde han vel kanskje doblet for å få et uvanlig utspill?

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway