Aftenposten

Petil Skogen

-

Det var med sorg og sjokk vi mottok beskjeden om at vårt kjære styremedle­m Ketil Skogen brått hadde gått bort den 22. april 2023, 67 år gammel.

Ketil var aktivt med i lokallaget for Naturvernf­orbundet for Elverum og Åmot, nå Naturvernf­orbundet i Sørøsterda­l, helt fra stiftelsen 2. mai

2011. Med sin solide bakgrunn som sosiolog og forsker ved Norsk institutt for naturforsk­ning (NINA) tilførte han lokallaget mye av sine kunnskaper og dyktighet. Han hadde en unik evne til å dokumenter­e og analysere konflikter innen forvaltnin­gen av rovdyr, skogbruk og vassdrag, utbygging av hyttefelt og vindkraft og klassefors­kjeller i samfunnet. Ketil stilte alltid opp. Han var en helstøpt naturvenn og hadde et brennende engasjemen­t for å ta vare på norsk natur. «Vi kan ikke bare la dem få ture på uten motstand», sa Ketil. Han var ikke redd for å ta en kamp.

Det var da det sto om kraftutbyg­ging i elven Hovda i Åmot vi for alvor ble kjent med Ketil og hans arbeidskap­asitet. Hovda har sitt utspring i villreinen­s rike og renner ut i Glomma, som renner som en stille flod gjennom Østerdalen. Ketil reddet Hovda fra kraftutbyg­ging, og han vendte ofte tilbake til elven med kjærlighet, kamera og drone. Ketil var også blogger og tok grundig for seg mangelen på naturhensy­n i Norge.

Ketil var medlem i Naturvernf­orbundets skogutvalg, fikk opprettet lokalt skogutvalg, nå i fylkeslage­t, og deltok med stort engasjemen­t.

Ketil var en kjernekar. Han var hjertevarm, klok og raus med gode, oppmuntren­de ord. Et forbilde i naturverna­rbeidet. Vi, og ikke minst naturen har mistet en viktig støttespil­ler. Vi er dypt takknemlig for det arbeidet som Ketil har gjort, og kommer til å savne ham.

Vår dypeste medfølelse og kondolanse rettes til hans familie og nærmeste.

På vegne av Naturvernf­orbundet i Sør-østerdal, Gjermund Gjestvang og Morten Kjærnet Hagen

 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway