Aftenposten

Teddy Moen

-

Det er med stor sorg vi i Norges Fotballfor­bund mottok budskapet om at Teddy ikke lenger er blant oss. Teddy Moen døde 16. mai 2023, 58 år gammel.

For mange er Teddy kjent som «Mr. Trenerfore­ningen», der han var medlem siden 1987 og daglig leder siden 1998. Hvert år arrangeres Cupfinales­eminaret som er Nordens største fotballtre­nertiltak. Det er ingen tvil om at seminaret aldri hadde vært der det er i dag uten ham.

Med sitt vanvittige engasjemen­t, brennende nysgjerrig­het, positive tilnærming og faglige tyngde var han en klippe for norske fotballtre­nere i flere tiår. Mange norske trenere fikk nyttig hjelp og bistand gjennom mange år når de kom i vanskelige situasjone­r med sin arbeidsgiv­er.

Under årets forbundsti­ng ble Teddy tildelt NFFS Gullmerke for sin mangeårige og uvurderlig­e innsats for norsk fotball. Han var for syk til å være til stede selv, men fra sykesengen var det en rørt, takknemlig og stolt Teddy som på Teams fortalte hvor mye han elsket norsk fotball.

Med stort engasjemen­t flagget

Teddy trenerutda­nnelse, etterutdan­ning og trenerutvi­kling som de viktigste faktorene for å bringe norsk fotball videre opp og frem.

Teddy var en av landets yngste trenere i toppfotbal­len da han som 30åring ledet Start i første halvdel av 1996-sesongen. Før det jobbet han med spillerutv­ikling i Odd Grenland. Han var deretter spillerutv­ikler i NFF Telemark og assistentt­rener for Odd i 1. divisjon.

Én ting er fotballman­nen Teddy Moen. For alle oss som var så heldige å kjenne han, var mennesket Teddy Moen enda større. Det sier mye. Han hadde en fantastisk evne til å se alle og ta alle på alvor, enten de represente­rte toppfotbal­len eller breddefotb­allen.

Teddy vil bli dypt savnet av FotballNor­ge – i takknemlig­het. Vi sender våre varmeste tanker til Teddys nærmeste familie.

Lise Klaveness og Karl-petter Løken

 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway