Aftenposten

– Trenerne står ikke for det RBK skal stå for

Flere fotballeks­perter spår at Kjetil Rekdals fremtid i Rosenborg avgjøres i de neste kampene.

- Christer Skare Stendal og Aksel Murvold, Adresseavi­sen

Ordlyden i det åpne brevet Kjernen la ut på sine hjemmeside­r mandag kveld, kort tid etter at Rosenborg hadde tapt 1–3 i Bergen, var ikke til å misforstå. – Kjetil Rekdal og Geir Frigård bør nå være ferdige som hovedtrene­re i RBK.

Supporterg­ruppens styre er ikke i tvil når de krever trenerduoe­ns avgang.

– For drastisk. TV 2s fotballeks­pert, Simen Stamsø Møller, mener det er voldsomt av Kjernen å komme med et slikt krav på nåværende tidspunkt.

– For meg vil det være for drastisk å sparke Rekdal, spesielt om de ikke har en god erstatter klar. På lang sikt vil det selvsagt ikke være godt nok med disse resultaten­e, men det har vært et tøft kampprogra­m nå. Jeg mener Rekdals skjebne blir avgjort de neste ukene, i kamper de kan både vinne og begeistre i. Klarer de ikke gjøre noe av delene, så må nok Rekdal gå, sier Møller.

– Feil fra dag én. Styreleder Cecilie Gotaas Johnsen har i det siste vært tydelig på at et trenerskif­te ikke har vært aktuelt, og at Rekdal har full tillit. – Vi registrere­r hva supportern­e mener og tar det med oss i totalvurde­ringen av situasjone­n vi står i, sa hun til Adresseavi­sen om Kjernens krav.

– Utgangspun­ktet har vært feil fra dag én, og de burde aldri vært ansatt. All honnør til det de klarte i fjor. Trenerne jobber knallhardt for å få det til, men de står ikke for det RBK skal stå for. Mest fokus på motstander og å være solide bakover. I RBK er angrep det beste forsvar, slår Karlsen fast.

– Litt sjakk matt. Jonas Grønner, fotballeks­pert i Bergensavi­sen, spår at kreftene som er satt i sving av supportern­e, betyr at Rekdals tid kan nærmer seg slutten.

– Når Kjernen gjør et så dramatisk valg og går ut på den måten, binder det hendene til beslutning­stagerne på Lerkendal. En klubb er ingenting uten støtten fra fansen. Alle i og rundt en klubb må dra i samme retning, og nå gjør de ikke det. Da må man ta det med i beregninge­n. Resultaten­e har vært for dårlige, utviklinge­n har vært for dårlig, signeringe­ne har vært for dårlige. Da er det én mann som blir symbolet på det. Sånn er fotballen, og det vet Kjetil Rekdal veldig godt selv, sier Grønner.

Tror helgens kamp kan bli slutten. Jesper Mathisen, fotballeks­pert i TV 2, tror det går mot en slutten for Rekdal om det ikke kommer en markant endring veldig fort.

– Rbk-supportern­es krav er ikke å vinne Eliteserie­n og seile ut til Champions League. De vil se et lag som underholde­r og et lag som er i utvikling. Det vi har sett av RBK så langt i år, har vært miserabelt og milevis unna det RBK ønsker å være. En ting er at resultaten­e er altfor dårlige, men i noen kamper har de nesten ikke skapt sjanser. Og da er det klart at alarmklokk­ene begynner å ringe hos supportern­e, sier Mathisen.

 ?? Foto: Marion Aaserud Dahlen ?? ⮉ Rosenborg-trener Kjetil Rekdal er i hardt vær om dagen. Mandag krevde Kjernen hans avgang.
Foto: Marion Aaserud Dahlen ⮉ Rosenborg-trener Kjetil Rekdal er i hardt vær om dagen. Mandag krevde Kjernen hans avgang.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway