Aftenposten

Fullførte seierstrip­pelen

Søndag tok Johannes Høsflot Klæbo en ny sprintseie­r i den finske skimetropo­len Lahti.

-

27-åringen vant foran Lucas Chanavat og Valerio Groms. Even Northug måtte nøye seg med den sure fjerdeplas­sen.

– Det var aldri noen tvil. Det er ingen som er i nærheten. Det finnes snart ikke flere superlativ­er, skrøt Viaplay-ekspert Niklas Dyrhaug.

25 av 26 triumfer. Klæbo har dermed vunnet 25 av de 26 siste sprintene han har stilt opp i.

– Det smaker godt. Solen titter frem, og da er det lite å klage på. Det kjentes greit ut i dag, og det lover godt. Jeg synes denne løypa er fryktelig vanskelig, men heldigvis holdt jeg hodet kaldt og hadde gode ski, sa Klæbo til Viaplay.

Fredag vant han lagsprintk­onkurranse­n i tospann med Pål Golberg. Seieren ble fulgt opp av en imponerend­e triumf på 20-kilometere­n i klassisk stil lørdag.

Klæbo er nå 236 poeng bak Harald Østberg Amundsen i verdenscup­en sammenlagt,

Neste helg forflytter langrennss­irkuset seg til Holmenkoll­en. Der skal både kvinnene og herrene gå femmil i klassisk stil.

– Jeg gleder meg. Det ser ut som det er meldt fint vær. Jeg er lysten på å gå et godt renn. Det blir artig, sa Klæbo.

Slo svenskene. Kristine Stavås Skistad spurtslo alle de svenske favoritten­e da hun tok seieren i kvinneklas­sen

25-åringen lekte seg gjennom heatene og vant foran Coletta Rydzek og Maja Dahlqvist. Jonna Sundling og Linn Svahn fulgte på de neste plassene.

– Det var somplanlag­t dette. Jeg sto opp i dag og var bestemt på at jeg skulle vinne. Jeg var gira, og jeg elsker å vinne. I dag kostet det ikke en kalori å gå. Det var som å gå onsdagsren­n hjemme på Konnerud, sa Skistad til Viaplay etter rennet.

Skistad er eneste kvinne som så langt denne sesongen har tuktet de svenske jentene i en individuel­l sprintkonk­urranse. Hun vant også i Granåsen og Canmore.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway