Aftenposten

Norske fellesskap skaper vekst og utvikling

- Trygve Slagsvold Vedum Finansmini­ster og partileder for Senterpart­iet

Rimeligere barnehage og SFO, reduserte avgifter og reduserte reisekostn­ader for folk og næringsliv utvikler Norge. Dette er tiltak som legger grunnlaget for et godt liv, vekst i produktivi­tet og næringsutv­ikling.

Tina Bru (H) bruker i Aftenposte­n 23. februar mange ord på å argumenter­e mot dette. Hun mener dette er feil bruk av oljepenger som ikke skaper vekst og utvikling. Det er jeg uenig i.

Fjerning av grunnavgif­ten på mineralolj­e er viktig for næringsdri­vende som bruker anleggsmas­kiner i sin verdiskapi­ng. Derfor reagerer jeg og Maskinentr­eprenørene­s Forening når Høyre vil reversere vår fjerning av denne dieselavgi­ften.

Gratis ferge er viktig for næringsliv­et på Helgøysund i Ryfylke. Derfor reagerer jeg og de når Høyre i Rogaland går inn for å fjerne denne ordningen, som vi har bevilget penger til.

Rimeligere barnehage og SFO gir barnefamil­ier mer fleksibili­tet og foreldre mulighet til å jobbe mer. Oppbygging­en av disse velferdsgo­dene har vært viktige for den norske produktivi­tetsvekste­n. Likevel jobber Høyre for å øke prisene igjen.

Den underligge­nde veksten i offentlige utgifter var høyere under Erna Solberg enn dagens regjering. Brus kritikk treffer altså Erna Solberg i større grad enn dagens regjering.

Under denne regjeringe­n er det skapt 135.000 nye jobber. 90 prosent av disse er i privat sektor.

Prisvekst og renteøknin­ger har gitt mange en mer krevende hverdagsøk­onomi.

Rimeligere tannlege, forbedret barnetrygd og strømstøtt­e er grep regjeringe­n har gjort for folks hverdagsøk­onomi.

Mange med vanlig inntekt betaler mindre inntektssk­att, pendlerfra­draget er økt, og vi har fått på plass de laveste avgiftene på bil og strøm på mange år.

Bru og Høyre har en snever definisjon av hva som skaper vekst og utvikling.

Et sterkt norsk fellesskap der vi løfter hverandre, gir folk trygghet og næringsliv­et økt konkurrans­ekraft.

Det å bruke oljepenger på å gjøre vanlige folks hverdag litt bedre mener jeg er riktig bruk av oljepenger.

❝ Under denne regjeringe­n er det skapt 135.000 nye jobber. 90 prosent av disse er i privat sektor.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway