Aftenposten

– Planen var å vinne

Kristine Stavås Skistad spurtet til nok en triumf på Falunsprin­ten i avslutning­shelgen av verdenscup­en i langrenn. Det var hennes tredje strake seier.

-

Konnerud-løperen var kruttsterk i ruskeværet og vant suverent klassiskre­nnet foran de svenske hjemmehåpe­ne. Skistad stilte til start som favoritt etter å ha vunnet de to foregående sprintene i Lahti og Drammen. Hun tok sin tiende verdenscup­seier i karrieren og den femte for sesongen.

Bragden var også en reprise av fjorårets renn samme sted.

– Det er fantastisk. Planen var å vinne, sa Skistad i intervju med arrangøren.

Utilnærmel­ig. I finalen måtte Skistad gi flere meter til Linn Svahn og Jonna Sundling over den siste bakketoppe­n, men med gode ski gled hun inn forsprange­t og sikret seg fremste posisjon på vei inn mot mål.

På oppløpet var den norske løperen utilnærmel­ig.

Hun fikk også tøff konkurrans­e av Svahn og Sundling i semifinale­n, men tok seg videre etter et sterkt oppløp. 25-åringen så ut til å bruke lite unødvendig­e krefter på veien mot finalen.

Julie Myhre og Anna Svendsen ble nummer fem og seks i samme semifinale, og Skistad var eneste norske representa­nt blant de seks finalisten­e.

Ane Appelkvist Stenseth, Tiril Udnes Weng og Mathilde Myhrvold tok seg ikke videre fra kvartfinal­ene.

Klæbo best jgjen. Johannes Høsflot Klæbo vant herrenes sprint. Harald Østberg Amundsen ble nummer tre.

Klæbo og Erik Valnes ledet an i prologen, kvartfinal­en og semifinale­n, men i finalen falt Valnes ut av seierskamp­en og endte sist.

Da var det ingen igjen som kunne utfordre om seieren, og Klæbo vant overlegent.

Finske Lauri Vuorinen ble nummer to, mens Amundsen sikret tredjeplas­sen like foran Even Northug.

Klæbo avgjorde kampen om sprintkule­n i verdenscup­en da han tok karrierens femte seier i Drammen tirsdag.

Verdenscup­en er det imidlertid Amundsen som leder. Klæbo var 157 poeng bak før fredagens renn, og trønderen trenger at alt går hans vei denne helgen for å ha noe håp om å ta igjen landsmanne­n.

Fredag tok Amundsen 98 verdenscup­poeng, mens Klæbo sanket inn 112. Dermed skal det mye til for at Amundsen mister trøyen på oppløpet.

Håvard Solås Taugbøl var en tåspiss unna semifinale, men måtte se avansement­et ryke med minst mulige margin. For Sivert Wiig sa det stopp i semifinale­n.

 ?? Foto: Anders Wiklund, TT/NTB ?? ⮉ Kristine Stavaas Skistad vant suverent sprintfina­len i Falun fredag. Hun var utilnærmel­ig og slo de tre svenskene i finalen.
Foto: Anders Wiklund, TT/NTB ⮉ Kristine Stavaas Skistad vant suverent sprintfina­len i Falun fredag. Hun var utilnærmel­ig og slo de tre svenskene i finalen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway