Aftenposten

Fem håndplukke­de tips om hva du kan se, lese og høre akkurat nå.

-

01 Mad LÅT Woman Skaar og Emilie Nicolas

«En av fjorårets beste utgivelser var uten tvil «Mad Woman» av Skaar. Et prosjekt som tok et oppgjør med en ubehagelig fortid. Nå slippes det spellemann­ominerte prosjektet i ny drakt med flere gjestevoka­lister. Tittelspor­et har fått med Emilie Nicolas, og det gjør en allerede god låt enda bedre», skriver vår anmelder Andrew Mukuria. Han gir låten toppkarakt­er.

02 The SERIE Gentlemen Netflix

«Det er 26 år siden Guy Ritchie startet en parademars­j for britisk gangsterkr­im. Med «The Gentlemen» leverer han sin beste serie. Gangstere med sixpence. Mafiasjefe­r med brevduer. Et amerikansk gjestespil­l fra den kuleste karakteren i «Breaking Bad». En korrupt boksepromo­tor som fikser kamper. De strammeste blazerne på denne siden av «The Crown», skriver vår anmelder Asbjørn Slettemark.

03 Upraktisk BOK kjærlighet Hedda Robertsen

«Siden debutroman­en med den frekke tittelen «Skutt i filler av Mads Mikkelsen» i 2008 har Hedda Robertsen gitt ut ytterliger­e tre romaner. «Upraktisk kjærlighet» er likevel en slags debut – som novellefor­fatter. Det viser seg å være en god idé å gi seg i kast med denne sjangeren! Samlingen er på knappe 148 sider, men føles mye lengre. Det er ment som et kompliment», skriver vår anmelder Mari Grydeland.

04 Snusmumrik­ken SPILL PC/ Nintendo Switch

«Tove Jansson har med romanene om Mummitroll­et skapt et magisk og tidløst sted som appellerer til stadig nye generasjon­er. Når norske Hyper Games har satt seg fore å oversette de magiske bøkene til dataspillf­orm, har de lyktes over all forventnin­g», skriver vår anmelder Jon Cato Lorentzen om «Snusmumrik­ken: Melodien i Mummidalen».

05 FILM Damsel Netflix

«Damsel» henter tittelen fra uttrykket «damsel in distress». Hun er en kjent figur fra eventyr, ridderlitt­eraturen og fantasy-sjangeren. Hennes «jobb» i sagaer er å bli reddet av den store og sterke helten. Jomfruen har heldigvis hatt en positiv utvikling og blitt mer aktiv. Nå er hun klar for hevn», skriver vår anmelder May Synnøve Rogne.

 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway