Aftenposten

Takk for svaret, Aider. Det gjorde ikke saken bedre.

-

Aider svarer på kritikken om manglende kvinner i Aider Konsern ved å vise til et annet styre, som heller ikke oppfyller reglene om kjønnsbala­nse. De illustrere­r derfor poenget på forbilledl­ig vis.

Aider har valgt å svare på mitt debattinnl­egg, som tok for seg Aftenposte­ns ukritiske omtale av virksomhet­en JM Norge 8. mars. Konteksten var regelendri­nger om kjønnsbala­nse i styrer i selskaper med over 100 millioner kroner i inntekt. I 2024 skal disse styrene ha minst 40 prosent kvinner. I mitt innlegg valgte jeg å sammenlign­e Aftenposte­ns artikkel med reklameart­ikkelen som Aider hadde betalt Mediaplane­t for å publisere som bilag i samme avis. Ett av likhetstre­kkene var at hverken JM Norge eller Aider har styresamme­nsetninger somoppfyll­er de nye reglene.

Aider mener i sitt tilsvar at jeg ikke har undersøkt godt nok når jeg hevder at Aider ikke oppfyller reglene i sitt konsernsty­re. De forklarer at styret i Aider Konsern AS egentlig er å finne i selskapet Aider Holding AS. Helt i orden. Men det gjør ikke ting så mye bedre. Styret i Aider Holding AS, som selskapet nå har identifise­rt som det rettmessig­e konsernsty­ret, oppfyller nemlig heller ikke kravet omminst 40 prosent kvinneande­l, med sine to kvinner av totalt syv styremedle­mmer. Dette til tross for at Aider, ifølge sin egen reklameart­ikkel, er blant «landets fremste eksperter på virksomhet­sstyring» og tilbyr rådgivning om styrearbei­d til sine kunder. Da kan det være lurt å rydde opp innomhus først.

En pragmatisk løsning kan være å hyre inn Hilde Vatne i JM Norge som styremedle­m for å balansere regnskapet. Hun sitter allerede i styret i 16 virksomhet­er, så ett til eller fra spiller sikkert ingen rolle. Bare hyggelig.

Stein Inge Stølen

Tidligere redaktør, journalist og innholdspr­odusent

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway