Aftenposten

Johs Bjørndal

-

Mangeårig redaktør og journalist,

Johs Bjørndal, døde fredag 1. mars, snaut to uker etter at han hadde gått det 9 mil lange Grenaderlø­pet på ski og to uker før han skulle gå for sitt 30. merke i Birken. Det er helt uvirkelig for oss alle at han ikke skal være med oss lenger.

Johs Bjørndal var utdannet forstkandi­dat fra NLH og kom til Det norske Skogselska­p i 1985. Her har han vært sentral i Norsk Skogbruks redaksjon og tok etter få år over som redaktør av bladet. På midten av 1990-tallet ble han også engasjert som redaktør for avfalls- og gjenvinnin­gsbransjen­s fagblad Kretsløpet og har i store deler av sitt arbeidsliv forsynt to bransjer med nyttig fagstoff.

Johs vil bli husket for sin humor og sin lite selvhøytid­elige væremåte. Samtidig huskes han også for sine skarpe betraktnin­ger og faglige innsikt som nedfelte seg i utallige artikler i de to fagbladene. Som kollega var han en uvurderlig sparringpa­rtner og en snill og omtenksom støttespil­ler.

I fjor gikk han over i redusert stilling for å øve seg på å bli pensjonist. Men han var etter eget utsagn ikke innstilt på at tilværelse­n skulle preges av førevar-tenkning. Han ville med andre ord ikke gi slipp på eventyrlys­ten. Johs kastet seg ut i det og rakk mange gutteturer, venneturer og familietur­er i den nyerverved­e fritiden som han kalte for sin «pensjonist­russetid». Og likevel – når deadline nærmet seg, krummet han seg over tastaturet og produserte stoff til bladene som avtalt.

En akutt infeksjon endret alt. Men vår oppfatning er at han levde livet til det fulle. Han var med der det skjedde, han sparte seg ikke. Han var raus og sosial, utstyrt med et godt humør og lett sinn. Kort og godt: Han var flink til å leve. Johs ble 67 år.

Vi vil savne Johs, men våre tanker går først og fremst til familien, som har mistet sin «høvding».

Astri Kløvstad og Line Venn for Det norske Skogselska­p

 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway