Aftenposten

Bygda mintes drapsofren­e i Ål

– Vi har alle fått en ubehagelig påminnelse om hvor sårbart livet er, sa biskop Jan Otto Myrseth i torsdagens minnegudst­jeneste i Torpo i Ål.

- Andreas Bakke Foss

Ingunn Slaatten (53) og hennes to voksne barn Signe (19) og Sander (22) ble natt til lørdag skutt på Torpo i Ål. Deretter skal den antatte gjerningsp­ersonen ha skutt seg selv. Den antatte gjerningsp­ersonen var far og ektemann til de drepte. Alt tyder på at ofrene ble skutt mens de sov.

– De dramatiske meldingene om funnet av de døde på Torpo har rystet hele landet og opprørt mennesker både nært og fjernt, sa biskopen i Tunsberg bispedømme da det torsdag ble avholdt minnegudst­jeneste i Torpo kirke i Ål.

– Vi har alle fått en ubehagelig påminnelse om hvor sårbart livet er og hvor meningsløs­t vondt døden treffer oss.

– Alt ble med ett så stille. Så godt vi kan vil vi prøve å dele trøst, sa biskopen til menigheten.

Har status som siktet

Politiet tror familien ble skutt og drept natt til lørdag. Den siste kontakten med en av de døde ble gjort sent fredag kveld.

Ifølge politiet er det gjort funn av flere lovlige våpen på adressen, og at ett av disse skal være brukt til å ta livet av familien.

Den antatte gjerningsm­annen som er død, har status som siktet.

Rådmann Karsten Popp Dideriksen talte som representa­nt for Ål kommune, som privatpers­on og som en del av lokalsamfu­nnet.

Han henvendte seg til de etterlatte og pårørende.

Han kalte det som har skjedd for ufattelig og grusomt.

– Vi kjenner på sjokk og dyp fortvilels­e. Vi tenker på dere, og har den dypeste medfølelse i den vanskelige situasjone­n dere er i. Det er viktig for meg å si at dere ikke står alene i dette. Vi står sammen med dere, sa han i kirken.

– Det som har skjedd kommer til å prege oss i lang tid fremover, både som lokalsamfu­nn og som enkeltmenn­eske, sa han

Takker for støtte. Prost Sveinung Hansen formidlet også en uttalelse fra familien der de takker de pårørende for støtten.

– Jeg vil hilse dere fra den nærmeste familien og uttrykke en varm takk og sin største takknemlig­het fra all den støtte fra familie, venner, kjente og ukjente de har fått de siste dagene, sier Hansen.

 ?? Foto: Tor Folgerø/Hallingdøl­en, NTB ?? U Torsdag blir det holdt sørgegudst­jeneste for de tre som ble drept i Torpo lørdag kveld.
Foto: Tor Folgerø/Hallingdøl­en, NTB U Torsdag blir det holdt sørgegudst­jeneste for de tre som ble drept i Torpo lørdag kveld.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway