Aftenposten

Og nå skal alle «gå» country ...

Dette er de største enkeltlåte­ne så langt i år.

- Robert Hoftun Gjestad Musikkanme­lder og journalist

01 Texas Hold ’Em Beyoncé

Usher var på scenen, men Beyoncé kuppet Superbowl ved å melde album og slippe to nye låter. I countrysja­ngeren. «16 Carriages» er glemt, mens «Texas Hold ’Em» skaper historie som første låt fra en svart kvinne til å toppe Billboards countrylis­ter. Fet låt, kul video. Og nå kaster «alle» seg over sjangeren.

Karakter: 5

02 Wow Ramón

Nytt år, ny runde med «Hver gang vi møtes», og ny artist som står igjen som «vinner» av sesongen. Ikke overrasken­de ble det popstjerne­n Ramón, som allerede første kveld imponerte medartiste­r og folket med denne inderlige coveren av Matoma. Versjonen er så følsom og tåreklar at den bare måtte bli en suksess. Karakter: 4

03 Carnival Kanye West/Ty Dolla Sign

Nytt år, og nye runder med kontrovers­er rundt Kanye West. Nå flørtende med antisemitt­isme. Denne gangen er ting likevel litt annerledes, fordi mange, svært overrasken­de, også gidder å lytte til musikken som artisten slipper. «Carnival» ble brått hans første egne låt til å toppe Billboardl­isten siden 2007. Karakter: 3

04 Ulveham Gåte

Nytt år, og en ny artist som skal ut og kjempe for norsk heder og ære i Eurovision. Storfavori­tten Gåte vant en knepen seier med denne energiske «band-låten», som jo fungerer aller best live. Kan bandet overraske i Malmö i mai? Mulig, i konkurrans­e med blant annet Marcus & Martinus, som er med for Sverige.

Karakter: 6

05 Training Season Dua Lipa

De siste årenes største (og beste?) popartist er i gang med det som garantert blir et sterkt og suksessrik­t 2024. Hun er blant annet klar som én av tre headlinere på gigantfest­ivalen Glastonbur­y i juni, mens tredjealbu­met «Radical Optimism» kommer i mai. Diskosingl­er som denne, lover svært godt for festen.

Karakter: 5

06 Beautiful Things Benson Boone

Hvor kommer de egentlig fra, alle disse sarte og følsomme herrene med gitarer og tekster om sorger (og etter hvert gleder) som livet byr på? Bølgen ruller ustoppelig, og siste artist ut er amerikansk­e Benson Boone. Denne gudfryktig­e rockelåten har toppet den norske singlelist­en i flest uker så langt i år.

Karakter: 4

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway