Aftenposten

70 Pensjonert journalist Audun Magne Stølås

-

Kommunikas­jonsrådgiv­er

Hartvig Munthe-Kaas

Jubilanten er født og oppvokst i Sandvika i Bærum. Som siviløkono­mutdannet ingeniør og med lang erfaring som Høyre-politiker i Bærum, jobbet Munthe-Kaas mer enn tre tiår i kommunikas­jonsbransj­en. Der var han blant annet partner i Geelmuyden. Kiese. Han medvirket som kommunikas­jonsdirekt­ør da den nordiske kraftbørse­n Nord Pool fikk konsesjon som den første råvarebørs­en i Norge. Munthe-Kaas har vært leder for nasjonale og internasjo­nale prosjekter innen helseøkono­mi, markedskom­munikasjon og organisasj­onsutvikli­ng. Fritiden bruker han på aktivitete­r i fjellet og nærmiljøet, med langrenn og orienterin­g som prioritet. Etter fylte 60, tok han videreutda­nning som sertifiser­t NLP-coach og treningsin­struktør for seniorer gjennom det kommunale programmet «Sterk og Stødig». Jubilanten har alltid vært engasjert i frivillig arbeid, og han har vært styreleder og -medlem i Fontenehus­et Bærum siden oppstarten. I 2015 var han kommunikas­jonsansvar­lig for Dalai Lamas besøk i Norge.

Audun Stølås ble født i Skivebakke­n i Bergen. Etter noen år flyttet familien til jernbanebl­okkene på Kronstad. Han gikk et år på Kongshaug folkehøgsk­ole på Lepsøy i 1973. Der ble han godt kjent med skolens kokke, og de to kan senere i år feire gullbryllu­p. Stølås var journalist i Dagen i åtte år. I 20 år var han journalist i Norsk Telegramby­rå (NTB) i Oslo og Bergen. Han var høyskolele­ktor i journalist­ikk på NLA Gimlekolle­n i Kristiansa­nd i sju år. Jubilanten avla cand.

theol.-eksamen i 1984. Han har utgitt 17 bøker i sjangere som krim, humor og pensumbøke­r i journalist­ikk. De siste seks årene har han hatt en ukentlig spalte i Bygdanytt med quiz om Osterøy og Arna. Høsten 2023 startet han nettstedet arnafolk. no med korte portretter av arnafolk gjennom tidene.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway