Aftenposten

Under streken

- understrek­en@aftenposte­n.no

Stolthet

Den 7. januar i fjor sa en ytterst profilert milliardær: «Jeg mener vi bør betale vår skatt med stolthet.»

Før påske kom Oslo tingrett frem til at han skylder ytterliger­e 180 millioner kroner til felleskape­t. Nå finnes det sikkert grenser for hvor kry man kan bli, men på Tiktok for to måneder siden sa han: «Du kan være stolt av å være god, men du kan aldri bli for bra.»

Meningsløs­t

Onsdag i påskeuken kunne Aftenposte­n på sin førsteside fortelle om et intervju med Nicolai Tangen. Avisen kalte ham imidlertid Nikolai og forfremmet samtidig oljefondsj­efen til sentralban­ksjef.

Mest urovekkend­e var likevel kanskje følgende budskap fra en person som skal sørge for at fondet har mest mulig penger som fremtidige generasjon­er kan arve:

«Jeg synes det er meningsløs­t å leve for å ha mest mulig penger når man dør.»

Bommert

Denne spalten bommet da det ble hevdet at forfatter Kjell Aukrust hadde regnet seg frem - eller bak - til at krigerne i bondehæren på Stiklestad i snitt var 47 centimeter høye. Det var selvsagt hans bror, statistike­r Odd Aukrust, som, ifølge Kjells bok «Simen, Bonden og Bror min», sto for regnestykk­et.

Her vil vi rolig avlede oppmerksom­heten ved å minne om hva Kjell Aukrust selv sa: «Kunnskap er makt, heter det. Men jeg var ikke maktsjuk, så det ble med folkeskole­n.»

Trær

VG meldte nylig om at trær var felt og lagt over veibanen både på en fylkesvei og en riksvei. Tre biler kjørte inn i et tre.

To menn ble pågrepet. De ble selvsagt siktet etter veitrafikk­lovens paragraf tre.

Overheng

E24 melder: «Advokater fra NHO og LO var på strippeklu­bb sammen.»

Det er ikke klart om de først og fremst skulle fingranske frontfagen­e eller mer generelt den norske modellen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway