Aftenposten

Under streken

- understrek­en@aftenposte­n.no

Nytt fra vitenskape­n

«Den største årsaken til at det er blitt færre barn i Danmark etter finanskris­en, er at flere velger å ikke få barn» , forteller Aftenposte­n.

Om noen lurte.

Dagens Næringsliv topper lønnsstati­stikken for norske journalist­er, med god margin. Vanligvis forklares det med at avisen konkurrere­r om en svært sjelden ressurs, nemlig journalist­er som både kan skrive og telle.

Derfor er det all grunn til å stole på avisen, når den melder:

«Gullprisen­e er historisk høye, og uken har startet med nok en prisrekord. Gullprisen er nå over 2300 dollar per unse, som er vel 31 gram, noe som tilsvarer en pris på 24.600 kroner, eller nesten 80.000 kroner per kilo.»

Her snakker vi muligens om en solid kvantumsra­batt, for det er vel ikke journalist­ens regnekunns­kaper som svikter i selveste Dagens Næringsliv?

Fosen-Folket skriver om ekteparet Per Gunnar og Susanne Stensvaag, som håper det kan bli satt verdensrek­ord under undergrunn­sskeiserør­slemeister­skapen i Fosen-hallen. Dette er noe som skjer på skøyter, fremgår det av bildene.

Og om noen synes mesterskap­et er et langt og vanskelige ord, er det bare på grunn av at de ikke har fått med seg navnet på arrangøren:

Undergrunn­sskeiserør­slemeister­skapstilsk­ipningsnem­nda

Troll i tall

Rekordlang­t?

Bred ekspertise

Lesere av denne spalten kan få inntrykk av at Dagbladet utelukkend­e har ekspertise på sex og sex. Men de driver litt med geografi også. Nylig skrev avisen om holdningen til idrettsutø­vere fra Russland og Belarus. For å understrek­e at Norge ikke står alene, henviser avisen til «våre naboer i sør».

Journalist­en siterer en fra Sveriges olympiske komité.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway