Aftenposten

Drept av ungdomsgje­ng mens sønnen så på

Sverigeg rystesy av en nyy tragedie.g En 39 år ggammel mann påp vei til svømmingg ble skutt av en ungdomsgje­ng mens den 12 år gamle sønnen så på.

- Jani Sallinen, Annica Ögren og Ola Palmström, Svenska Dagbladet

Skytingen skjedde ved 18-tiden onsdag i en fotgjenger­tunnel i Skärholmen sentrum, sør i hovedstade­n. Torsdag ble det laget et minnested med stearinlys og blomsterbu­ketter der.

Bahareh von Rothstein går frem og plasserer et skilt mot veggen. Meldingen lyder:

«Vi vil alltid huske deg og bære med oss ditt mot og eksempel.»

Ifølge rapporter til Aftonblade­t, Expressen, TV4 og SVT, som snakket med pårørende til offeret, skal mannen ha vært på vei til svømmehall­en sammen med sin 12 år gamle sønn. Deretter konfronter­te han angivelig en gjeng ungdommer i undergange­n. Så ble han skutt.

Ryster nærmiljøet. Bahareh von Rothstein kjente ikke offeret og bor ikke i området, men er blitt dypt berørt av hendelsen.

– Da vi hørte dette, følte vi umiddelbar­t at vi måtte komme hit og vise vår støtte, sier hun og fortsetter:

– Det er så viktig at vi fortsetter i hans fotspor, med hans mot og hans eksempel. Vi kan ikke trekke oss tilbake på grunn av det som har skjedd. Det er forferdeli­g og fryktelig.

Hun understrek­er at du må kunne stille spørsmål ved ting i et samfunn uten å risikere å bli skutt.

– Jeg har vært så forbannet. Det er hjerteskjæ­rende. Selv er jeg mor til to gutter, og jeg lider virkelig med familien, sier hun.

Syklet vekk. Det var klokken 18.16 at politiet ble varslet om hendelsen. Da de ankom stedet, fant de mannen, som døde av skuddskade­ne.

Flere mistenkte ble sett syklende vekk fra åstedet. Så langt har politiet sagt lite om hendelsesf­orløpet.

– Vi kommer tilbake når vi vet mer. For øyeblikket er det for tidlig for oss å kommentere det, sier Carina Skagerlind, pressetals­person i politiet.

I løpet av natten ble det gjennomfør­t en teknisk etterforsk­ning av åstedet.

Politiet sa på sin hjemmeside at «etterforsk­ningsarbei­d pågår for å lete etter personen eller personene som utførte skytingen og sikre sporene, samt snakke med vitner».

Flere utsagn om den dødelige skytingen er bekreftet av politiet.

– Fredelig sted tidligere. En eldre kvinne går mot minnestede­t i Skärholmen. Hun legger en bukett på bakken. Hun bor i nærheten, men la ikke merke til når skytingen skjedde.

– Jeg leste om det, og så skjønte jeg at det var her. Det er forferdeli­g at dette skjer, sier hun.

Det er den tredje skytingen i området på kort tid. 1. mars ble en 20 år gammel mann skutt og 13. mars ble en mann på 25 år skutt.

– Jeg har bodd her siden 1980, da det var fredelig. Det var ikke slik vold på den tiden. Da kan du dra hjem sent på kvelden. Nå går jeg ikke ut om kveldene. Det føles ubehagelig nå. Spesielt når det er litt mørkt, sier hun.

– Man føler seg litt dårlig i dag etter dette, sier kvinnen.

– Vi har alle tilgjengel­ige kompetanse­r involvert, sier Ola Österling, ved politiet.

Politifolk er også på plass i Skärholmen for sikkerhets­byggende tiltak og for å svare på spørsmål fra en bekymret offentligh­et.

– Vi er klar over at dette reiser mange spørsmål i samfunnet, sier Österling.

❝ Det er hjerteskjæ­rende. Selv er jeg mor til to gutter, og jeg lider virkelig med familien. Bahareh von Rothstein

 ?? Foto: Oscar Olsson, TT/NTB ?? ↑ På kort tid har det skjedd tre skytepisod­er i Skärholmen sør i Stockholm. Onsdag kveld ble en mann skutt og drept da han og sønnen var på vei til svømmehall­en.
Foto: Oscar Olsson, TT/NTB ↑ På kort tid har det skjedd tre skytepisod­er i Skärholmen sør i Stockholm. Onsdag kveld ble en mann skutt og drept da han og sønnen var på vei til svømmehall­en.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway