Aftenposten

Casper Ruud fikk stryk i finalen

Casper Ruud hadde sjansen til å ta karrierens største tittel, men måtte gi tapt. Stefanos Tsitsipas vant Monte-carlo Masters søndag.

-

Ruud tapte finalen 1–6, 4–6 i en kamp som varte i litt over halvannen time. Søndagens finale var Ruuds femte på Masters 1000-nivå eller høyere og det femte tapet, men i alle de foregående kampene har motstanden vært topp tre-spillere. Det var ikke tilfelle søndag med Tsitsipas, som kom til turneringe­n på 12.-plass i verden. Mandag er grekeren inne i topp 10 igjen.

Og selv om han tapte finalen vil Ruud være på sjetteplas­s på verdensran­kingen til uken. Det er et hopp på fire plasser for Snarøyaspi­lleren.

Vant for tredje gang. Tsitsipas tok sitt største trofé siden triumfen i samme turnering for to år siden. Det er tredje gang Tsitsipas vinner turneringe­n. På drøyt en halvtime var det første settet over, og Ruud ble brutt hele tre ganger. – Det er ikke godt nok, slo TV 2-kommentato­r Sverre Krogh Sundbø fast om Ruuds spill.

I det andre settet kom Ruud i en helt annen form og fulgte Tsitsipas i starten. Ruud fikk tre sjanser til å bryte Tsitsipas til 4–3, men mislyktes. På det tidspunkte­t hadde Ruud misbrukt alle åtte breakballe­ne i kampen. Deretter brøt Tsitsipas og sikret finaleseie­ren.

– Det er en fantastisk kamp fra grekeren og det er en middels kamp fra Casper. Han spiller et dårlig førstesett og et relativt greit annetsett, men klarer ikke ta vare på muligheten­e han spiller seg til, sa Sundbø.

– Nærmer oss. – Jeg er lei for at vi ikke klarte å ta seieren denne gangen, men jeg føler at vi nærmer oss en stor tittel. Jeg ser frem til å forhåpentl­igvis få en ny sjanse i fremtiden, fortsette å jobbe hardt sammen og bryte den siste barrieren ved å vinne en turnering som dette, sa Ruud etter kampen.

❝ Det er en fantastisk kamp fra grekeren og det er en middels kamp fra Casper

Sverre Krogh Sundbø, Tvkommenta­tor

Slo verdensene­ren. Ruud (25) kom til finalen da han lørdag overrasket og for første gang vant over verdensene­r Novak Djokovic (36) på sjette forsøk. Ruud vant den kampen 6–4, 1–6, 6–4. Det var også de to første settene Ruud har vunnet mot Djokovic i karrieren. På stillingen 5–4 i siste sett brøt Ruud til full jubel blant de fremmøtte.

Det var Ruuds klart største seier i karrieren. Før semifinale­n sto han med 0–8 i kamper mot spillere ranket topp tre i verden.

Masters 1000-tittelen i Monaco ville vært den klart største triumfen på Cv-en til Ruud. De ti titlene til nordmannen har alle kommet på ATP 250-nivå. Grusturner­inger i Barcelona, Madrid og Roma er det neste på programmet for Ruud.

?? Foto: Denis Balibouse, Reuters/ntb ?? U Casper Ruud gratulerer Stefanos Tsitsipas etter søndagens finale i Monte-carlo Masters. Grekeren vant i strake sett.