Aftenposten

Jan Olav Oull

-

Natt til 2. april 2024 gikk Jan Olav Bull ut av tiden, men ikke ut av Radiumhosp­italets historie. Der vil han bli stående som en av de viktigste personene som har gjort Radiumhosp­italet til «mer enn et sykehus». Han ble 86 år.

Jan og Hildur kom til Oslo fra Alta i 1961. Jan hadde skadet seg under et skihopp i militæret. Jeg traff ham da han begynte ved sykehuset i 1980. Vi jobbet tett sammen i hele min tid som direktør ved sykehuset.

Alle kjente Jan som den blide og hyggelige kontorsjef­en, som var høyt og lavt i rullestole­n sin, og som alltid var raus med smil, hyggelige bemerkning­er og gode klemmer. Det var mange som søkte Jan når livet var vanskelig. Hos ham fant de en hjelpsom, forståelse­sfull og lyttende person.

Jan hadde ansvaret for innkjøpsav­delingen og kjøkkenet. Det er særdeles viktige funksjoner i et kreftsykeh­us. Jan satte sin ære i å holde budsjettet, men også å gi pasienter bedre mat enn i noe annet sykehus. Det er ikke matbudsjet­tet man skal kutte ned på når pasienter er kvalme på grunn av sykdommen eller behandling­en med cellegift.

I mange år hadde Jan ansvaret for legatene i Radiumhosp­italet. Takket være testamenta­riske gaver og donasjoner hevder sykehuset seg i fremste internasjo­nale klasse i kampen mot kreft. Jan gjorde det store, møysommeli­ge arbeidet med å slå 55 legater sammen til tre legatgrupp­er. Han måtte da identifise­re, og ta kontakt med, alle etterkomme­re etter tidligere testatorer for å forvisse seg om at de var enige i denne organiseri­ngen.

Jan var levende opptatt av alt det som skjedde med Radiumhosp­italet og ikke minst Radiumhosp­italet Legater, også etter at han i 2008 gikk av med pensjon ved fylte 70 år.

Alle vi som arbeidet sammen med Jan, har nå plassert ham i den fineste godstolen i minnet vårt. Vi takker Hildur og resten av familien for at vi fikk dele hans personligh­et og arbeidskra­ft i nesten 30 år.

Jan Vinsents Johannesse­n

 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway