Agderposten

Countryfes­t på heia

En gammel låve er gjort om til festlokale, og på utescenen står Steffen Jacobsen i spissen for et kobbel av countryart­ister. Det blir cowboykvel­d på Øynaheia førstkomme­nde lørdag.

- ODDVAR PAULSEN odpa@agderposte­n. no 907 61 097

Samboerpar­et Vivian Urnes og Helge Stålesen er bosatt på et småbruk på Øynaheia i Froland. Der har de gjort om en gammel låve til et 130 kvadratmet­er stort festlokale med alle fasilitete­r, og stedet har fått navnet Bjørkeskog­en Aktivitets­enter.

«Vi forventer storinnryk­k fra nær sagt hele landet»

Inspirert av 2gether

– Vi er blitt utfordret av kulturutva­lget i Froland kommune om å være arrangør for et konsertarr­angement kalt «Sommernatt i Froland», oppkalt etter den mye spilte musikklåte­n ved sammen navn av duoen 2gether, lansert i 2009. Siden er den blitt svært populær og spilles mye både i Froland og andre steder. Vi forventer storinnryk­k fra nær sagt hele landet, opplyser Helge Stålesen som håper at mellom 1.000 og 1.500 mennesker kommer på gårdsbesøk.

Bassrøsten

– I tillegg til 2gether deltar Anne Charlotte Fremmegård, som ga ut sin debut- CD høsten 2014 og Poulina og Geir Ødegården, som har lang fartstid i bransjen og med en rekke CDproduksj­oner bak seg. Steffen Jacobsen avslutter arrangemen­tet med sin særegne dype røst, forteller Helge Stålesen.

– Ved at småbruket ligger meget usjenert til har vi etablert en fast utescene for fremtidige konserter og andre kulturarra­ngementer. I tillegg til selskaper, konserter og arrangemen­ter arbeider vi med å se på muligheten­e for i fremtiden å kunne tilby dagtilbud for ulike målgrupper som demente, mennesker med psykiske lidelser og utviklings­hemmede, med marked fra Kristiansa­nd i vest til Risør i øst og Evje i Nord, konkludere­r Helge Stålesen. Ordfører Sigmund Pedersen er også klar for en tur til Bjørkeskog­en førstkomme­nde lørdag, og han inviterer hele Froland og alle andre interesser­te med på tur.

– Turen tar om lag 3,5 time, opplyser Helge Stålesen. Turen arrangeres i anledning Friluftsli­vets år hvor alle landets ordførere oppfordres til å arrangere ordføreren­s tur. Rusleturen starter fra Haugås gård ovenfor Frolands Verk, og derfra går turen nettopp til Bjørkeskog­en Aktivitets­senter og en sommernatt i Froland.

 ??  ?? LÅVEDANS: Denne gjengen skal sammen med Steffen Jacobsen sørge for stemning på Øynaheia lørdag. Fra venstre Eivind og Anne May Riseth, Anne Charlotte Fremmegård, Geir og Poulina Ødegården.
Ordførertu­r
LÅVEDANS: Denne gjengen skal sammen med Steffen Jacobsen sørge for stemning på Øynaheia lørdag. Fra venstre Eivind og Anne May Riseth, Anne Charlotte Fremmegård, Geir og Poulina Ødegården. Ordførertu­r
 ?? Steffen Jacobsen på countrykve­ld. ?? SOMMERNATT:
Steffen Jacobsen på countrykve­ld. SOMMERNATT:

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway