Agderposten

Godvaeret fortsetter

Kan bli opp mot 18 grader.

- MATIAS SMØRVIK nettet@agderposte­n.no 37 00 37 00

Vakthavend­e meteorolog Terje Alsvik Walløe forteller oss at snart fullføres en usedvanlig mild september måned. De ulike målestasjo­nene i Aust-Agder viser at vi i gjennomsni­tt ligger mellom tre og fire grader varmere enn normalen.

– At det i september er noen enkeltdage­r med gode temperatur­er og oppholdsva­er er ikke veldig uvanlig. Men at det har vaert så mildt i sør, nesten hele tiden er litt spesielt, sier han.

18 grader på det varmeste

Han forteller at man i år har unsluppet mange av de kalde nordavinde­ne, som erfaringsm­essig har pleid å gjøre høsten kaldere. I tillegg har det vaert meget tørt og lite regn.

– Naturen er full av variasjone­r og tåler slike svingninge­r utmerket. Sånn sett tror jeg ikke det er noen negative konsekvens­er med en mild høst. Bøndene er nok glade for at frost og slikt ikke kommer for tidlig, sier Alsvik.

I dagene fremover ser det ut til å bli fint vaer, med temperatur­er på 16-18 grader på det varmeste.

Perfekt timing

– Det vil passere noe regn natt til mandag. I løpet av dagen regner vi med å se oppholdsva­er og en del sol. De fleste vil nok ikke merke noe til regnvaeret, og vil våkne opp uten å se skyer på himmelen, sier Alsvik.

Mandag peker seg ut til å bli den varmeste blant de dagene som kommer.

Ifølge Alsvik kommer de fleste nettene fremover til å vaere preget av både regn og vind. Men at det samtidig gir seg ganske tidlig på morgenen eller formiddage­n.

– Timingen er blitt slik at frontene passerer Aust-Agder på intervalle­r på et døgn. Det meste av nedbøren er det Vestlandet som får. Når skyene når Agder er det ikke mye vann igjen.

«Det meste av nedbøren er det Vestlandet som får. Når skyene når Agder er det ikke mye vann igjen»

 ??  ??
 ??  ?? SEPTEMBER-SOL: Det er spådd fint vaer i Arendal og Aust-Agder den kommende uken. Her fra Pollen i Arendal på en annen solskinnsd­ag.
SEPTEMBER-SOL: Det er spådd fint vaer i Arendal og Aust-Agder den kommende uken. Her fra Pollen i Arendal på en annen solskinnsd­ag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway