Agderposten

Jerv tok steget opp på 2. plass

Jerv slo Hødd 2-0 på bortebane etter en svaert solid kamp, der gjestene fra Grimstad scoret ett mål i hver omgang. Dermed går Jerv opp på andreplass på tabellen, med en kamp mer spilt enn Sandefjord.

- THOMAS SKJEGGEDAL THORSEN thth@agderposte­n.no 37 00 37 82

Gjorde en meget solid kamp borte mot hjemmester­ke Hødd.

– Dette er en kamp der vi kontroller­er det meste. Vi er tålmodige og vi venter på sjansene vi får hele kampen, sa Tonny Brochmann til Agderposte­n etter kampslutt.

Han la til at det var en deilig seier.

– Vi spilte på det vi er gode på. Vi spilte rolig bakfra, og vi vant fortjent i dag. Jeg er godt fornøyd med gjennomfør­ingen av kampen. Kampbildet endret seg jo da de ble redusert til ti mann, men det er uansett ikke enkelt å ta med seg poeng herfra, så det er vi godt fornøyde med.

Jerv-trener Arne Sandstø var også en glad mann etter den sterke borteseier­en.

-Knallsterk

– Se på Hødds statistikk på hjemmebane. Det er knallsterk­t å vinne her. Jeg er imponert over troen til gutta når de går ut på banen i dag. Mange lag som kommer hit taper ved å vaere forsiktige. Det var ikke vi. Det som er aller viktigst med denne seieren er at det viser at hardt arbeid sammen funker. Det som gleder meg aller mest i dag er at vi tør så mye, sa Arne Sandstø til Agderposte­n.

Dansk dynamitt

Jerv startet veldig bra og hadde det meste av både spill og sjanser de første minuttene, og beholdt også trykket store deler av 1. omgang.

Etter 30 minutter spilt sendte Tonny Brochmann Jerv i føringen. Brochmann spilte Lind nydelig fri, men spissen bommet på ballen da han skulle fyre løs mot mål. Skuddet endte opp som en perfekt pasning til Brochmann, som hadde fullført løpet sitt inn i boksen og kunne enkelt sette ballen i nettet fra sju meter.

– Målet kom etter litt småspill utenfor 16-meteren mellom meg og Andreas Hagen. Så chipper jeg ballen gjennom til Lind som bommer fullstendi­g, men det blir en fin pasning til meg. Det er deilig å score slike mål også, sa danken til Agderposte­n om scoringen.

Dansken har nå scoret åtte mål for Jerv denne sesongen i 1. divisjon og er med det lagets toppscorer.

– Nei, det er jo deilig å score mål, og jeg håper jeg kan fortsette med det, men at jeg er toppscorer er ikke noe jeg tenker så mye på, fortsatte dansken.

Rødt til Hødd

Etter 36 minutter fikk Dani Hatakka sitt andre gule kort for dagen da han kom altfor sent inn i Andreas Hagen på vei mot dødlinjen, og ble dermed utvist.

– Det er lett å fokusere på det røde kortet, og at det er dumt av spilleren som gjør det, men jeg vil heller rose de som setter han opp i situasjon på situasjon som gjør at han kommer for seint inn, sa Sandstø.

Etter pause gikk Jerv rett i strupen på hjemmelage­t og skapte flere enorme sjanser. Spesielt Tonny Brochmann var livlig for Jerv i Ulsteinvik, og Alexander Lind hadde et skudd i stolpen.

Men spissen som scoret to mål sist mot Sandefjord skulle ikke få tegne seg på scoringsli­sten mot Hødd. Det skulle derimot unggutten Eirik Haugstad, da han ble spilt fri av nettopp Lind og satte ballen elegant ned i lengste hjørne bak en sjanseløs Hødd-keeper.

Haugstad selv var fornøyd med ny scoring.

– Dette er en veldig sterk borteseier, de taper jo nesten aldri på hjemmebane. Men vi har ganske god kontroll, spesielt etter det røde kortet. Etter pause dominerer vi, og det er godt å få den scoringen. Det gir selvfølgel­ig selvtillit å score mål, sa Haugstad.

Etter scoringen tok Hødd betrakteli­g over, og etter 73 minutter banket Robin Shroot ballen i undersiden av tverrligge­ren bak Øyvind Knutsen, men det ville seg ikke helt for hjemmelage­t mot Jerv.

Dermed kunne Jerv ta med seg tre nye poeng, og inntar andreplass på tabellen, før Sandefjord møter Fredriksta­d tirsdag kveld.

– Vi har stilt oss i en god situasjon. Vi er flinke til å stille krav til hverandre, og det er med på å drive oss fremover, avsluttet Sandstø.

Utgående kontrakt

Tonny Brochmann er som kjent på utgående kontrakt for Jerv. Det er ikke noe stort uromoment, skal man tro Sandstø.

– Det er jo litt som da Ohi og Robstad dro. Mister vi Tonny så finner vi noen andre. Forstå

«Det er knallsterk­t å vinne her. Jeg er imponert over troen til gutta når de går ut på banen i dag»

meg rett, vi er glade i Tonny og han er glad i oss, men skulle vi ikke klare å lokke han til oss neste sesong har vi flere veldig gode navn på blokka, sa Sandstø til Agderposte­n.

– Vi jobber med stallen, og vi jobber hardt for denne perioden utover høsten, la Jerv-sjefen til.

 ?? FOTO: ANDREAS STEINNES BJERKNES, VIKEBLADET ?? KNALLSTERK BORTESEIER: Jerv kunne slippe jubelen løs sammen supportern­e etter den sterke 2-0-seieren i Ulsteinvik.
FOTO: ANDREAS STEINNES BJERKNES, VIKEBLADET KNALLSTERK BORTESEIER: Jerv kunne slippe jubelen løs sammen supportern­e etter den sterke 2-0-seieren i Ulsteinvik.
 ??  ?? NY SCORING: Tonny Brochmann scoret Jervs første av to mål mot Hødd i Ulsteinvik, og bidro sterkt til at Jerv tok en sterk borteseier.
NY SCORING: Tonny Brochmann scoret Jervs første av to mål mot Hødd i Ulsteinvik, og bidro sterkt til at Jerv tok en sterk borteseier.
 ??  ??
 ?? K borteseier. FOTO: ANDREAS STEINNES BJERKNES, VIKEBLADET ??
K borteseier. FOTO: ANDREAS STEINNES BJERKNES, VIKEBLADET

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway