Agderposten

Inviterer til opprykksfe­st

Avgjøres trolig til lørdag.

- THOMAS SKJEGGEDAL THORSEN thth@agderposte­n.no 37003782

Arendal-trener Knut Tørum var ikke overrasken­de i godt humør etter Arendals storseier i Halden.

– Dette var en veldig godt gjennomfør­t kamp. Vi spilte mot et lag som var gode på sine ting, så det ble en «jobbekamp», men det er vi gode på, sa Tørum til Agderposte­n etter kampslutt.

Han la til at spillerne var lettet etter seieren, som gjør at Arendal ved seier hjemme over Ørn Horten kommende lørdag sikrer opprykket til 1. divisjon.

Stolte

– Det var veldig gøy å se guttene i dag. Angrepsspi­llet holdt høy klasse og vi scorer fem flotte mål. Det er ingen tvil om at spillerne var lettet, glade og stolte etter denne seieren, men de var så slitne at det blir ikke noe «haela i taket», fortalte Tørum videre.

Wilhem Pepa er klar på at Arendal-gjengen er glade for at de nå har sjansen til å sikre opprykket på hjemmebane.

– Det var utrolig deilig med denne seieren. Nå må vi ha en bra treningsuk­e, som vi har hatt i hele år, og gå «all in» mot Ørn på lørdag. Vi har hele tiden ønsket å sikre opprykket på hjemmebane, og nå har vi den sjansen. Den må vi ta, mente Pepa.

Arendal startet kampen solid og hadde så godt som alt av spill det første kvarteret, og etter 19 minutter fant Ylldren Ibrahimaj Lynge Christense­n i boksen med en nydelig pasning, og dansken sendte Arendal i føringen.

Et drøyt kvarter senere fikk Arendal corner, og denne gangen var det Lynge Christense­n som var servitør da han fant Wilhem Pepa. Spissen gjorde ingen feil og stanget gjestene fra Sørlandet kontant i ledelsen.

Etter 2-0-scoringen kom Kvik Halden litt mer med i kampen, men klarte aldri å skape de store sjansene. Rett før pause var Wilhem Pepa frempå igjen og satte inn Arendals tredje, og det rett før pause.

Stor kamp

Ylldren Ibrahimaj serverte nok en flott målgivende pasning.

21-åringen var godt fornøyd med kampen.

– Vi gjør en veldig, veldig god bortekamp. Det er alltid deilig å kunne score, og ikke minst hjelpe laget til seier med målgivende. Nå er alt lagt til rette til neste kamp, sa Ibrahimaj til Agderposte­n.

– Dette gir selvtillit inn mot neste kamp, fortsatte han.

Arendal hadde ikke så mange store sjanser i den første o

Arendal hadde ikke så mange store sjanser i den første omgangen, men har vaert dødelig effektive de gangene de har vaert frempå. Derimot ikke noe å si på Arendal-ledelse til pause.

Tomålsscor­er Wilhem Pepa var klar på at det var en fortjent seier til Arendal, i en på papiret tøff bortekamp.

– Det var en tung gressbane, så det tok litt tid før vi kom i gang, men da gikk det greit. Kontringen­e satt og presset funket. I pausen sa vi at vi skulle gå ut og score 4-0, og ikke la de komme inn i kampen, men noe av det første som skjer er jo at vi får en i trynet. Men vi er profesjone­lle, som vi har vaert i hele år, og scorer igjen ikke lenge etter. Det er derfor vi fortsatt er ubeseiret i år, fordi vi er så gode til å omstille, fortalte Pepa til Agderposte­n.

– En bonus

Selv oppsummert­e han målene sine slik:

– Det første er ganske enkelt. Jeg skal egentlig stå på keeper på corneren, men ser at rommet utenfor er åpent, så tar et steg og står da helt alene og setter ballen i mål. Det andre er etter et veldig bra innlegg av Ylldren (Ibrahimaj, red.anm.) der jeg klarer å få kroppen foran og satt ballen i mål. Et krigermål, mente Arendal suverene toppscorer, som nå har 20 mål på 23 kamper denne sesongen, alle konkurrans­er, ifølge fotball.no.

Pepa var også klar på at han selv scorer kun er en bonus.

– Jeg har sagt det før, det er bare en bonus at det er meg som scorer. Så klart er det gøy å score to mål, men det viktigste er at laget kom seg til pause med 3-0, sier Arendals superspiss.

Tidlig redusering

Etter pause fikk hjemmelage­t en tidlig redusering ved Arber Shkodrani, men det skulle ikke hjelpe, da den suverene serieleder­en bare fortsatte å kjøre over Kvik Halden.

Under ti minutter etter Kvik Haldens redusering scoret Ylldren Ibrahimaj, som hadde en svaert god kamp på midtbanen, og satte med det den siste spikeren i kista for hjemmelage­t.

Ti minutter før slutt kom Tobias Olsvik inn for Rasmus Lynge Christense­n, og kun fem minutter senere satte han inn Arendals femte og siste for dagen, på retur fra Wilhem Pepa.

Beholdt luka

Dermed vant Arendal hele 5-1, og beholder altså ledelsen på toppen av tabellen med solide 11 poeng. Arendal kan sikre opprykket til 1. divisjon neste helg ved seier over samme Ørn Horten på hjemmebane, da det kun er fire kamper igjen av sesongen

«Nå håper vi mange kommer og støtter oss mot Ørn Horten lørdag»

– altså 12 poeng å spille om.

Knut Tørum er klar på at Arendal Fotball nå er klare for å feire opprykket – når det er klart.

– Blir det opprykksfe­st neste helg mot Ørn Horten?

– Ja, dersom vi vinner. Vi tror det blir opprykk, og når det endelig er helt klart, og ingen kan ta det fra oss, håper vi å lage en folkefest for laget og byen, kunne Tørum fortelle etter seieren som langt på vei «sikrer» opprykket.

Skal Arendal miste opprykket nå må de tape alle sine resterende fire kamper, mens Notodden må vinne alle sine.

 ?? FOTO: ARENDAL FOTBALL ?? VIKTIGE: Ylldren Ibrahimaj og Wilhem Pepa var store bidragsyte­re til at det endte med 5-1 til Arendal over Kvik Halden.
FOTO: ARENDAL FOTBALL VIKTIGE: Ylldren Ibrahimaj og Wilhem Pepa var store bidragsyte­re til at det endte med 5-1 til Arendal over Kvik Halden.
 ??  ?? JUBEL: Ylldren Ibrahimaj og Wilhem Pepa scoret begge i kampen mot Kvik Halden søndag. Nå drømmer de om å sikre opprykket på hjemmebane kommende lørdag. Bildet fra en tidligere kamp på Bjønnes denne sesongen.
JUBEL: Ylldren Ibrahimaj og Wilhem Pepa scoret begge i kampen mot Kvik Halden søndag. Nå drømmer de om å sikre opprykket på hjemmebane kommende lørdag. Bildet fra en tidligere kamp på Bjønnes denne sesongen.
 ??  ??
 ?? FOTO: VIDAR LORENTSEN ??
FOTO: VIDAR LORENTSEN

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway