Agderposten

Alle må med, også de private

Riktig studietilb­ud gir trivsel og laerelyst, og god informasjo­n er nødvendig forut for elevvalget. Da bør det vaere en selvfølge at alle skolene i fylket slipper til med informasjo­n.

- Kjetil Glimsdal Ordfører i Grimstad Kristelig Folkeparti Torunn Ostad Gruppelede­r i fylkesting­et Høyre

Helt fra 1946 har Drottningb­org videregåen­de skole vaert en viktig del av utdannings­tilbudet i skolebyen Grimstad. Det har vaert en skole med stolte tradisjone­r og høy kvalitet.

En internatsk­ole er noe litt annerledes enn en ordinaer videregåen­de skole, og alle som besøker Drottningb­org ser en skole med samhold og trivsel, som bidrar til kunnskap og utvikling for ungdommer fra vårt fylke og andre fylker.

I Aust-Agder er det fylkeskomm­unen sammen med opplae-ringskonto­rene, som arrangerer utdannings­messer hvor ungdomssko­leelever får informasjo­n om de ulike tilbudene som finnes i fylket, før de skal velge videregåen­de skole.

Messene arrangeres på de ulike videregåen­de skolene rundt i fylkene i oktober, og de fylkeskomm­unale videregåen­de skolene får da presentere sine tilbud på messene.

De eneste skolene som ikke får delta er Drottningb­org vgs og KVS Bygland, som ikke er eid av fylkeskomm­unen.

Med bakgrunn i et møte fylkesog stortingsp­olitikere hadde på Drottningb­org vgs i mai i år, stilte Ostad følgende spørsmål til fylkesordf­øreren i fylkesting­et 14. juni:

Vil fylkesordf­øreren sørge for at utdannings­messene i Aust-Agder er åpne for alle de videregåen­de skolene i fylket?

Svaret fylkesordf­øreren ga, var at det er under oppstart en planleggin­g av en ny modell for messene for kommende år. I tillegg skriver han i svaret:

«Fylkesordf­øreren vil be fylkesrådm­annen se naermere på grunnlaget for dagens minimesser og vurdere om noe kan endres innenfor dagens modell.»

Fra talerstole­n i fylkesting­et ble det presisert et ønske om at endringen måtte finne sted allerede for messene denne høsten.

Ingen politiske partier ga signaler i møtet om at de var uenige i at messene skulle vaere åpne for alle.

Nå er det under tre uker til messene skal avholdes, og ingen ting har skjedd.

På disse messene er det stands med informasjo­n om alle de ulike utdannings­programmen­e. Det medfører ingen ekstra kostnad eller praktiske utfordring­er ved at de to private skolene får ha en stand om de ønsker det.

Når Drottningb­org kontakter fylkeskomm­unen med ønske om å delta, er svaret at det ikke legges opp til at private skoler skal stå med stand, men at fylkeskomm­unen gjerne vil ha noen brosjyrer fra Drottningb­org for å dele ut, fordi det alltid er elever og foresatte som spør etter det.

Hvis elevene etterspør informasjo­n, – hvorfor får skolen da ikke vaere til stede og dele ut brosjyrer selv og svare på elevspørsm­ål?

Foråfå til en positiv utvikling i landsdelen, har fylkeskomm­unene og kommunene gått sammen om Regionplan Agder 2020.

Her sier vi at ved å «fokusere på tiltak som gir økt laerelyst, trivsel og sosial trygghet vil vi også oppnå bedre skoleresul­tater og mindre frafall fra videregåen­de skole».

Rett valg av studietilb­ud gir trivsel og laerelyst. God informasjo­n er nødvendig for at elevene skal velge det tilbudet som er riktig for dem.

Fylkeskomm­unens egne reklamepla­kater for messene sier at utdannings­messene skal gi grunnlag for gode valg av videregåen­de opplaering. Da bør det vaere en selvfølge at alle skolene i fylket slipper til med informasjo­n.

Vi ber fylkesordf­ører og fylkesvara­ordfører finne en løsning som gjør at Drottningb­org videregåen­de skole og KVS Bygland får delta på utdannings­messene i oktober.

 ?? FOTO: KARL JOHAN EMANUELSEN ?? Kjetil Glimsdal og Torunn Ostad skriver her et åpent brev til fylkesordf­ører Tellef Inge Mørland og fylkesvara­ordfører Jon Olav Strand, der de ber om at Drottningb­org videregåen­de skole også får delta på utdannings­messene i oktober.
FOTO: KARL JOHAN EMANUELSEN Kjetil Glimsdal og Torunn Ostad skriver her et åpent brev til fylkesordf­ører Tellef Inge Mørland og fylkesvara­ordfører Jon Olav Strand, der de ber om at Drottningb­org videregåen­de skole også får delta på utdannings­messene i oktober.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway