Agderposten

Dette må gjøres på Bjønnes

Da NFF fredag besøkte Bjønnes ble det gjort klart at stadionet må rustes kraftig opp før Arendals forventede opprykk til 1. divisjon. Oppgraderi­ngene anslås å komme på over ti millioner.

- THOMAS SKJEGGEDAL THORSEN thth@agderposte­n.no 37 00 37 82

– Banen og tribunene er ikke i grenseland engang. Det er ikke mulig å bruke disse tribunene i 1. divisjon, fortalte seniorrådg­iver i Norges Fotballfor­bund (NFF), Dag Vestlund etter at han tok seg en runde rundt på kunstgress­matta på Bjønnes.

Anleggssje­f i Fotballfor­bundet, Ole Myhrvold, var enig med den andre av NFFs utsendte, av fire totalt.

– På en måte er dette et veldig sjarmerend­e anlegg, men det er ikke i naerheten av å tilfredsst­ille kravene for spill i 1. divi- sjon. Begge tribunene og banen er for dårlig, sa Myhrvold, og la til:

– Men jeg håper at når de først skal fikse opp her at de gjør det med fremtiden i bakhodet. Det er bedre å gjøre det ordentlig, mente anleggssje­fen, som var klar på at det var å anbefale å legge et støtdempen­de underlag under kunstgress­et på Bjønnes.

Over Ti mill.

Arendal Fotballs styreleder, Jan Sigurd Otterlei, regnet kjapt over et eventuelt prisanslag, der han beregnet to millioner for nytt dekke på gressmatta, fem millioner for lys (som det kan gis dispensasj­on for, som på Levermyr) og tre millioner for undervarme.

Otterlei var derimot klar på at klubben gjerne vil ha alt det ovennevnte på plass i ett «jafs».

I tillegg kommer utbygging og utbedring av tribunene og garderobea­nlegg.

– Det er en del som må gjøres her, så vi må se på hva som må gjøres først. Vi tenker at vi må ta det etappevis. Vi i kommunen har begrenset økonomi og mange prosjekter som trenger penger, så vi er avhengige av spleiselag, sa Nina Jentoft i posisjonen (Ap) til Agderposte­n etter møtet, men la klart til:

– Kommunen vil bidra til dette. Dette er kjempemoro, og den vinnerkult­uren som er her motiverer også yngre i fotballen, fortsatte Jentoft, som deltok på møtet sammen med rådmannen Harald Danielsen og Geir Fredrik Sissener (H) (fra opposisjon­en).

Arendals plan for opprustnin­gen blir å bruke den gamle steintribu­nen som fundament for å sette opp flere sitteplass­er – fastmonter­te seter, som er kravet fra forbundet når det kommer til sitteplass­er.

– Det er på siden der klubbhuset ligger at vi er litt usikre, men det kan bli i kombinasjo­n med brakker, foreslo Otterlei.

Overrasket

Geir Fone, sportslig leder i Arendal Fotball, forteller til Agderposte­n at klubben var klar over at tribunene ikke holdt mål, men at banen var så dårlig som forbundets representa­nter ga uttrykk for kom som et lite «sjokk».

– Vi visste at den ikke var veldig bra. Spillerne vil jo heller spille kamper for nesten ingen tilskuere på Myra enn her, men jeg hadde ikke trodd det skulle vaere så ille. Men dekket på banen måtte vaert byttet ved undervarme uansett. Jeg syns møtet var positivt på alle måter, og det er f lott å få kartlagt allerede nå, mente Fone.

Otterlei var enig i at det var et positivt møte på Bjønnes.

– Det var veldig positivt. Vi fikk klare og realistisk­e anbefaling­er av NFF, og mange laerte mye. Det var også greit å ha politikern­e der, både posisjonen og opposisjon­en, samt rådmannen, så de fikk informasjo­nen direkte fra forbundet, sa Otterlei til Agderposte­n.

«Kommunen vil bidra til dette. Dette er kjempemoro»

Får skryt

Til tross for at mye må gjøres for å få Bjønnes i stand til seriestart i 1. divisjon, dersom de skulle rykke opp, var det god stemning mellom NFFs representa­nter, politikern­e og Arendal Fotballs egne representa­nter.

Klubben og Bjønnes fikk også skryt av seniorrådg­iver Vestlund etter befaringen.

– Dette er et av de stedene jeg har vaert der det har vaert best mulighet for å bygge ut. Det er god plass her, så klubben kan «gjøre som de vil» her når det skal utvides, sa Vestlund.

Ole Jamessen, mediesjef i konkurrans­eavdelinge­n i NFF, var også full av lovord om måten

 ??  ?? POSITIVT MØTE: Jan Sigurd Otterlei (nummer to fra høyre) var klar på at møtet med NFFs representa­nter var svaert positivt for klubben. Her står han sammen med Geir Fredrik Sissener
POSITIVT MØTE: Jan Sigurd Otterlei (nummer to fra høyre) var klar på at møtet med NFFs representa­nter var svaert positivt for klubben. Her står han sammen med Geir Fredrik Sissener

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway