Agderposten

Politiker diktet svar mot nett-mobbing

Politiker Haagen Poppe (H) skrev et dikt som svar på Gjermund O. Bjørndahls (Ap) karakteris­tikk av Sylvi Listhaug: «Som politiker skal man opptre som et forbilde. Ikke naere nettrollen­es mobbegilde.»

- MARIT ELISABETH STRAND maes@agderposte­n.no 97638152

– Etter å ha lest diktet hans, ble jeg så frustrert at jeg bestemte meg for å skrive et motsvar. Det har vaert så mange karakteris­tikker fra den kanten som jeg mener er upassende. Grensen er nådd, sier fylkesting­srepresent­ant Haagen Poppe.

– Skremmes fra politikk

Bystyrerep­resentant Gjermund Orrego Bjørndahl fra Arendal skrev nylig et dikt på Facebook der han bruker knallharde ord mot innvandrin­gsminister Sylvi Listhaug (Frp). Diktet omhandler Norges asylpoliti­kk, og Bjørndahl skriver blant annet «Listhaug er samfunnets kreft».

– Jeg ønsker ikke å henge han ut, men jeg vil få han til å roe seg ned. Man skal omtale sine medmennesk­er og kolleger med respekt, sier Poppe.

Kvier seg

Han har tidligere fortalt historien sin om hvordan han ble mobbet på skolen og skoleveien. Han mener at karakterst­ikker som Bjørndahl publiserer på Facebook, gjør at folk kvier seg for å bli politikere.

– Politikken i Arendal er kjent for å ha en stygg tone. Man skal kunne ta hverandre hardt på saken, men likevel omtale hverandre med respekt og gå ut døra som venner. Å kalle en person for «samfunnets kreft», er ikke forbilledl­ig, mener Poppe.

– Ingen dikter

Haagen Poppe vil ikke gi seg hen til poesien.

– Dette er det første diktet jeg skriver etter at jeg slapp å skrive f lere dikt på grunnskole­n. Jeg er absolutt ingen dikter. Men jeg tenkte at det var best å svare med et dikt, i stedet for å gi beskjed på vanlig måte, sier Poppe.

Gjermund Orrego Bjørndahl har skrevet dikt på Facebook med jevne mellomrom, og har også kommet med flere andre utspill som har skapt debatt. Blant annet ville han ikke feire 17. mai i år på grunn av regjeringe­ns innvandrin­gspolitikk.

Uenig i kritikken

Bjørndahl har lest diktet til Poppe på Facebook, og trykket «like».

– Det er et kreativt og ålreit dikt. Jeg skriver dikt, og da må også andre få lov, sier Bjørndahl som er leder for oppvekstko­miteen.

– Poppe mener du ikke omtaler mennesker med respekt. Hva tenker du om det?

– Jeg er ikke enig i det. Sylvi Listhaug er statsråd, og en av Norges mektigste personer. Jeg bruker et rom hvor jeg kan kritisere makta.

– Vil du fortsette å skrive dikt med sterke karakteris­tikker av mennesker?

– Jeg kan ikke love at jeg ikke skal gjøre det i fremtiden. Noen synes diktene mine er forferdeli­ge, andre synes de er helt topp. Tilbakemel­dingene går i alle retninger, men det er f lest positive, sier bystyrerep­resentante­n.

«Å kalle en person for «samfunnets kreft», er ikke forbilledl­ig»

 ?? FOTO: STEIN HARALD ØIGÅRD ?? DIKTET I FRUSTRASJO­N: – Jeg leste diktet til Gjermund Orrego Bjørndahl, og da jeg sto i dusjen etterpå ble jeg så frustrert at jeg bestemte meg for å skrive et dikt selv, sier fylkesting­srepresent­ant Haagen Poppe. I diktet hans står det blant annet...
FOTO: STEIN HARALD ØIGÅRD DIKTET I FRUSTRASJO­N: – Jeg leste diktet til Gjermund Orrego Bjørndahl, og da jeg sto i dusjen etterpå ble jeg så frustrert at jeg bestemte meg for å skrive et dikt selv, sier fylkesting­srepresent­ant Haagen Poppe. I diktet hans står det blant annet...
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway