Agderposten

Finansakro­bat er tiltalt i ny økosak

Grimstad-mannen sonet fire år for en av landsdelen­s største økokrimsak­er. Nå er han tiltalt på ny.

- STEIN LARSEN larsen@agderposte­n.no 901 93 048

Politi og påtalemynd­igheten mener de kan bevise at mannen tappet selskapet han ledet for over 680.000 kroner.

Nå er han tiltalt for dette, samt for ikke å ha ført regnskap eller levert selvangive­lse for selskapet.

Men dette er ikke første gangen mannen er i økonomisk hardt vaer. I 2008 ble han i Aust-Agder tingrett funnet skyldig i å ha svindlet til seg 67 millioner kroner fra selskaper han hadde ledende posisjoner.

Tok ut penger

I den nye tiltalen mot mannen er hovedtilta­lepunktet delt i to. Påtalemynd­igheten mener han foretok en rekke uttak og overføring­er fra selskapets driftskont­i, og at han dermed «tappet» selskapet for til sammen kr 683 998 kroner.

Subsidiaer­t at han tok opp summen som et ulovlig lån til seg selv i selskapet.

– tidsrommet 3. mai 2012 og frem til 20. desember 2012, tok han opp lån fra Frazier AS på til sammen kr 683 998 uten å stille betryggend­e sikkerhet for lånet, skri- I ver statsadvok­at Carl Henning Leknesund i tiltalen.

Ikke orden

I tiltalen fremkommer det videre at det ikke var bokførings­messig orden i selskapet da det gikk over ende.

– I egenskap av å vaere reell daglig leder i Frazier AS, unnlot han i tidsrommet januar 2012 og frem til konkursåpn­ing 12. august 2013 å føre eller å sørge å få ført regnskap for virksomhet­en. Driften i selskapet opphørte i desember 2012. Overtredel­sen anses vesentlig fordi det var en ikke-ubetydelig aktivitet i selskapet, heter det i tiltalen.

Fire års fengsel

Da Grimstad-mannen ble dømt i 2008 var det snakk om langt større beløp enn i den nye saken.

Tingretten dømte han da til fire års ubetinget fengsel for å ha svindlet til seg 67 millioner kroner.

Mannen ble pågrepet og fengslet vinteren 2006. Siktel- sene lød først på bedragerie­r i størrelses­orden 30 millioner kroner. Men saken vokste raskt i omfang, og tiltalen lød til slutt på bedrageri av 72 millioner kroner og forsøk på bedrageri på 7,2 millioner kroner. I tillegg til svindel, ble han dømt for 15 overtredel­ser av straffelov­en, ligningslo­ven og aksjeloven.

«I 2008 ble han i Aust-Agder tingrett funnet skyldig i å ha svindlet til seg 67 millioner kroner fra selskaper»

 ??  ??
 ??  ?? I FULL GANG: Grimstadma­nnen er dømt for omfattende Økokrim og tiltalt igjen. I tillegg er han aktiv i til sammen sju andre selskaper som hel- eller deleier. Politiadvo­kat Geir Magne Søfteland ledet etterforsk­ningen mot mannen i saken han nå er tiltalt...
I FULL GANG: Grimstadma­nnen er dømt for omfattende Økokrim og tiltalt igjen. I tillegg er han aktiv i til sammen sju andre selskaper som hel- eller deleier. Politiadvo­kat Geir Magne Søfteland ledet etterforsk­ningen mot mannen i saken han nå er tiltalt...

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway