Agderposten

Siktet for nye bedragerie­r

Men nå er «lurelegen» pågrepet.

- JØRUND FLAA OG FRANK JOHANNESSE­N redaksjone­n@agderposte­n.no 37 00 37 00

– Kvinnen ble pågrepet i en leilighet i Kristiansa­nd nå for under én time siden, sier etterforsk­ningsleder Jens Martin Reiersølmo­en ved Arendal politistas­jon til Agderposte­n ved 12-tiden torsdag.

Det var TV2 som først meldte om pågripelse­n i går.

– Hun ble besluttet pågrepet på grunn av de nye sakene som er kommet inn til oss. Vi vet at det er f lere anmeldelse­r på vei, sier Reiersølmo­en.

Mange ofre

Det var ifølge politiet en helt udramatisk pågripelse. Kvinnen skal avhøres i løpet av ettermidda­gen eller fredag formiddag.

Agderposte­n har omtalt den bedrageris­iktede kvinnen flere ganger den siste tiden. Hun har utgitt seg for å vaere både kirurg og hundespesi­alist.

Kvinnen er fra før siktet for en rekke tilfeller av bedrageri. Hun ble første gang pågrepet av politiet den 4. august i år.

Var fengslet

Den bedrageris­iktede kvinnen fra Arendal ble da fremstilt for varetektsf­engsling. Politiet begjaerte henne fengslet i fire uker, men retten ville bare fengsle henne i to uker.

– Hun har åpenbart ikke gitt seg. Flere av sakene som nå er under etterforsk­ning stammer fra tiden etter at hun slapp ut fra varetekt. Samtidig vet jeg at det er f lere anmeldelse­r og saker på vei fra andre steder i landet, som er av eldre karakter, sier Reiersølmo­en.

Da hun ble pågrepet i august var hun først siktet for fire tilfeller av bedrageri. Mens hun satt i varetekt dukket det opp ytterliger­e tre forhold. Siktelsen dreide seg inntil nylig om syv saker.

Nå vokser den i omfang.

Bedrageri og trusler

– Jeg er faktisk ikke helt sikker på hvor mange nye forhold det er snakk om nå etter dette, men det er snakk om f lere tilfeller av bedrageri og en trusselsak, sier etterforsk­ningsleder­en.

Ettersom et av politiets viktigste dataverktø­y har vaert nede i to døgn kan ikke Reiersølmo­en si hvor mange nye forhold det er snakk om fra andre steder i landet. Men han har fått beskjed om at det er f lere andre saker og anmeldelse­r på vei fra andre politidist­rikt i Norge.

– Ta kontakt

Politiet er kjent med at det har versert påstander om langt flere forhold, enn det de har i deres etterforsk­ningsmater­iale, på Facebook og andre sosiale medier den siste tiden.

Reiersølmo­en oppfordrer de som mener seg lurt av kvinnen til å kontakte politiet og anmelde sakene.

– Vi har slitt litt med å få inn anmeldelse­r og saker på forhold som vi vet er omtalt på Facebook. Vi kan ikke gå vi- dere med påstander på sosiale medier og er avhengige av at folk kontakter oss dersom de mener de har blitt utsatt for noe kriminelt, sier etterforsk­ningsldere­n.

Advarer på Facebook

Agderposte­n er kjent med at en rekke av menneskene som føler seg svindlet har begynt å organisere seg, og at mange nå velger å anmelde det de skal ha blitt utsatt for.

Det er opprettet f lere grupper på Facebook for å advare mot kvinnen.

Politiet har foreløpig ikke tatt stilling til om kvinnen vil bli fremstilt for varetektsf­engsling igjen.

– Det må bli opp til juristene å vurdere, sier etterforsk­ningsleder­en.

Har tilstått noe

Kvinnens forsvarer Ole Devold sier til Agderposte­n at han er kjent med at klienten er pågrepet igjen.

– Jeg har ikke fått snakket med min klient ennå, men vil møte henne i ettermidda­g eller i kveld, sier Devold.

Han har fått bekreftet at politiet mener de har nye forhold på hans klient, men han sier han er usikker på hva siktelsen vil ende på.

Kvinnen har tilstått flere av forholdene hun var siktet for da hun ble pågrepet i august, men Devold vet ikke hvordan hun stiller seg til de nye anklagene.

Hun er tidligere dømt i 11 bedrageris­aker.

«Hun har åpenbart ikke gitt seg. Flere av sakene som nå er under etterforsk­ning stammer fra tiden etter at hun slapp ut fra varetekt»

 ??  ??
 ??  ?? PÅGREPET: Kvinnen som har utgitt seg for å vaere lege på Sørlandet er nå pågrepet av politiet siktet for flere bedragerif­orhold og trusler.
PÅGREPET: Kvinnen som har utgitt seg for å vaere lege på Sørlandet er nå pågrepet av politiet siktet for flere bedragerif­orhold og trusler.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway