Agderposten

Sa unnskyld til bystyret

Gjermund Orrego Bjørndahl (Ap) unnskyldte ordbruken han har hatt overfor enkeltpoli­tikere i Arendal bystyre.

- ANNE GRO BALLESTAD agro@agderposte­n.no 915 14 816

Unnskyldni­ng kom i forbindels­e med bystyrets behandling av Opprettels­e av beredskaps­team mot mobbing for Arendalssk­olen.

Bjørndahl har vaert en av de ivrigste på Facebook og også en av dem som har kritisert enkeltpers­oner i forbindels­e med behandling av politiske saker.

Uakseptabe­lt

– Mobbing er uakseptabe­lt og ødeleggend­e. Når jeg i flere uttalelser fra politikerk­olleger blir beskyldt for å vaere en som driver med mobbing, går det hardt inn på meg. Jeg jobber som laerer jobber med å få elevene til å trives. Hver eneste dag jobber jeg også med å ivareta interessen til enslige mindreårig­e asylsøkere. Så har vi i media og på Facebook sett at jeg har brukt kraftige og harde ord. For mange oppleves nok de orda som for harde. Jeg har derfor lyst overfor bystyret å unnskylde ordbruken som har gått ut over enkeltpers­oner. Som politiker bør man ikke la noe gå ut over personer. Men jeg vil fortsette å vaere kvass i både penn og ord, men lover ikke å la det gå ut over enkeltpers­oner, sa Bjørndahl.

– Voksent gjort

Torbjørn Nilsen (Frp) takket for unnskyldni­ngen.

– Gjermund, det var voksent å gå opp og beklage. Det har vaert veldig sterke personangr­ep. Takk, sa han.

Geir Fredrik Sissener (H) gjorde det samme.

– Takk skal du ha. Den aksepterer jeg på stedet, Sissener, sa Bjørndahl.

Benedikte Nilsen (H) gikk enda litt lenger:

– Du er utrolig modig. Samtidig som jeg synes du er utrolig modig når du sier det du sier, sa hun.

En av dem som har vaert berørt av Bjørndahls mobbing, Kai Olav Fredriksen fra Miljøparti­et de Grønn, synes også det var fint at han kom med unnskyldni­ngen. Og akket ham for det.

Beredskaps­team

Bystyret vedtok å opprette et beredskaps­team mot mobbing som skal ha ansvar for både skole, barnehage og SFO i Arendal. Ett forslag fra Kai Olav Fredriksen (MDG) om å utpeke et av medlemmene i beredskaps­teamet som et eget mobbeombud, ble også vedtatt.

Åshild Bruun-Gundersen (Frp) var opptatt av at det ikke må vaere noen aldersgren­se for dem som skal varsle om mobbing og fikk flertallet med seg i det.

Forslaget falt

Men forslaget om å ha en barnehagef­aglig representa­nt i beredskaps­teamet, falt mot forslaget fra varaordfør­er Terje Eikin (KrF) om å ikke å ha med for mange faste i teamet, men heller ha med dem som har fagkompeta­nsen fra sak til sak.

– Jeg har selv opplevd å måtte møte et team bestående av 10 personer da vi søkte om utsatt skolestart. Det var veldig overvelden­de, betrodde han bystyret.

Rådmann Harald Danielsen mot å tro at et beredskaps­team vil skal løse alt.

Egen erfaring

– Jeg var selv mobbeoffer og kjenner litt til dette. Jeg har også ett barn som ble mobbet. Ikke hørt noe før en voksen på bussen grep inn og det ble tatt tak i. og stoppet. Det var altså en voksen som brydde seg og grep inn. Det viste seg at søsknene visste om dette, men hadde fått beskjed om at de ikke skulle si noe videre av den mobbede, fortalte rådmann Danielsen.

Både han og flere representa­nter pekte på hvor viktig det er at voksne, både rektorer, laerere og foreldre, griper inn når de ser at noe er galt.

– Vi må vaere på vakt og ta det når det er nytt. Bedre å gripe sak i en for mye enn en for lite, var hans råd.

«Mobbing er uakseptabe­lt og ødeleggend­e»

 ?? FOTO: STEIN HARALD ØIGÅRD ?? UNNSKYLDTE: Gjermund Orrego Bjørndahl (Ap) benyttet bystyrebeh­andlingen om mobbeteam, til å si unnskyld til de i bystyret som har følt seg mobbet av ham. Her sammen med partikolle­ga Liv Andersen i torsdagens bystyremøt­e.
FOTO: STEIN HARALD ØIGÅRD UNNSKYLDTE: Gjermund Orrego Bjørndahl (Ap) benyttet bystyrebeh­andlingen om mobbeteam, til å si unnskyld til de i bystyret som har følt seg mobbet av ham. Her sammen med partikolle­ga Liv Andersen i torsdagens bystyremøt­e.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway