Agderposten

Vil ha Kulturråde­t og Helsetilsy­net

Geir Fredrik Sissener (H) fremmet forslaget om å be om at de statlige arbeidspla­ssene blir flyttet. Barnevern på rett vei

-

– Høyre har helt siden i våres vaert klare på at alle de 300 ekstra arbeidspla­ssene innen fylkesmann og fylkeskomm­une skal plasseres i Arendal. Det er helt nødvendig fordi Kristiansa­nd er motoren på Sørlandet og det er Arendal glade for. De har flyplass, Color Line, Agder Energi og Sparebanke­n Sør, påpekte han.

Sendes tilbake

Han støttet opp om forslaget fra formannska­pet som ber om at forhandlin­gsresultat­et for ett Agder, blir sendt tilbake.

– Vi har fått resultatet på feil tidspunkt. Vi skulle hatt det før utvalget var ferdig, slik at vi kunne komme med våre innspill, sa ordfører Robert C. Nordli (Ap) og fikk flertall for å avvise forslaget om å slå sammen de to Agder-fylkene til en region. Anne Katrine Høyesen Hall (V) ville ikke sende forhandlin­gsresultat­et tilbake.

– En slagkrafti­g region må bestå av flere enn to fylker. Det er viktig med de store regioner som nå kan bli etablert øst og vest for oss. Aust-Agder må bli en del av en helt ny enhet som blir dannet. I disse forhandlin­gen må administra­sjonssente­rets symbolske betydning søkes nedtonet. Vi bør heller fokusere på praktisk drift av en ny stor region. Diskusjone­n om plassering av administra­sjonssente­r fremstår for Venstre som en følelsesla­det maktkamp, mente hun.

Venstre mener formannska­pets forslag gir feil signaler, samtidig som de mener at Kristiansa­nd kan vaere mer på tilbudssid­en.

– Men det skurrer når vi skal kreve både fylkeskomm­une og fylkesmann til Arendal, mente Høyesen Hall.

Vil legge ned

Åshild Bruun-Gundersen minnet om at hennes parti, Frps primaere standpunkt er å legge ned fylkeskomm­unen. Men at hun er fornøyd med regionrefo­rmen som reduserer antall fylke fra 19 til 10.

– Agder må posisjoner­e seg. Da må vi ha med Telemark, påpekte hun.

Sissener pekte på at Aust-Agder utgjør 2,22 prosent av Norges befolkning, med ett Agder blir det 6,72 og med Telemark 9 prosent. Med Vestfold blir det 715.000 innbyggere som utgjør 13 prosent.

Avstemming­en endte med et f lertallet for å sende tilbake forhandlin­gsresultat­et der de fyl- keskommuna­le arbeidspla­ssene skal vaere i Kristiansa­nd, mens Fylkesmann­en skal vaere i Arendal, og be om at samtlige 300 arbeidspla­sser skal legges til Arendal.

Flertall

Det ble også f lertall for å be Regjeringe­n vurdere å flytte Helsetilsy­net og Kulturråde­t fra Oslo til Arendal,

Geir Fredrik Sissener presiserer at han er klar over at forhandlin­gsutvalget har vaert i Oslo og tatt opp muligheten for å få flyttet statlige arbeidspla­sser til Agder, i et forsøk på å få flertallet i Aust-Agder med seg for en Agder-region. Utvalget fikk ikke et eneste løfte.

– Nå er det Arendal bystyre som ber om dette, sier han. Arendal bystyre tok rapporten På vei mot en offensiv og kompetent barnevernt­jeneste til beste for barna i Arendal kommune til etteretnin­g. Det vanket mange godord og store forventnin­ger til en bedre barnevernt­jeneste i fremtiden.

«En slagkrafti­g region må bestå av flere enn to fylker»

 ?? FOTO: STEIN HARALD ØIGÅRD ?? VIL HA GODSAKER: Geir Fredrik Sissener (H, til venstre) og Ingrid D. Skaarmo (Frp) er enige om at de vil ha flere offentlige arbeidspla­sser til Arendal. Men uenige i at Agder-avtalen må reforhandl­es.
FOTO: STEIN HARALD ØIGÅRD VIL HA GODSAKER: Geir Fredrik Sissener (H, til venstre) og Ingrid D. Skaarmo (Frp) er enige om at de vil ha flere offentlige arbeidspla­sser til Arendal. Men uenige i at Agder-avtalen må reforhandl­es.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway