Agderposten

Virker som om justismini­steren mangler kontroll over POD

Aps nestleder Hadia Tajik stiller spørsmål ved om justismini­ster Anders Anundsen (Frp) har kontroll over Politidire­ktoratet. Bakgrunnen er PODs omfattende konsulentb­ruk.

-

De siste tre årene har politiet brukt 1,1 milliarder kroner på konsulente­r, noe som har fått Riksrevisj­onen til å reagere.

Ifølge Dagbladet kunne de samme pengene finansiert 390 årsverk for nyutdanned­e politifolk. Konsulentb­ruken har økt mest i Politidire­ktoratet.

Mangler kontroll

– Det virker som om justismini­steren mangler kontroll over POD, og at det vokser på bekostning av den lokale politikraf­ten. I forbindels­e med budsjettbe­handlingen vil Ap derfor ta opp at justismini­steren nå må

«Det virker som om justismini­steren mangler kontroll over POD, og at det vokser på bekostning av den lokale politikraf­ten»

få tilbake kontrollen over direktorat­et, sier Tajik.

I fjor gikk riktignok konsulentb­ruken i POD ned med 30 millioner kroner, men mellom 2010 og 2015 økte den fra 15 til 145 millioner.

Konsulente­r

Avdelingsd­irektør Frede Hermansen i POD sier det i noen tilfeller er bedre å bruke konsulente­r enn fast ansatte. Han legger til at det ble innført en ny policy for et halvt år siden som skal bidra til «mer riktig bruk av konsulente­r».

Det har ikke lyktes Dagbladet å få justismini­steren til å kommentere kritikken. (©NTB)

 ?? FOTO: VEGARD WIVESTAD GRØTT, NTB SCANPIX ?? FÅR KRITIKK: Justis- og beredskaps­minister Anders Anundsen (Frp) snakker med Hadia Tajik (Ap), leder i Justiskomi­teen, før en åpen høring om den midlertidi­ge bevaepning­en av politiet i Stortinget­s justiskomi­té torsdag formiddag.
FOTO: VEGARD WIVESTAD GRØTT, NTB SCANPIX FÅR KRITIKK: Justis- og beredskaps­minister Anders Anundsen (Frp) snakker med Hadia Tajik (Ap), leder i Justiskomi­teen, før en åpen høring om den midlertidi­ge bevaepning­en av politiet i Stortinget­s justiskomi­té torsdag formiddag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway