Agderposten

Trude Drevland: - Jeg ble telefonavl­yttet

Tidligere Bergensord­fører Trude Drevland (H) sier hun ble telefonavl­yttet i nesten en måned i fjor høst etter at hun ble siktet for grov korrupsjon.

-

Dette kom frem i selvbiogra­fien «Litt privat», som ble lansert i går ettermidda­g.

– Du har blitt telefonavl­yttet. Fra 11. september 2015 til 8. oktober 2015, var beskjeden hun fikk under et avhør hos Hordaland politidist­rikt 20. mai i år, forteller hun i boka.

Drevland skriver at det føltes som om hun gikk i sjokk.

– Kroppen ble helt nummen, og blodet forsvant fra hjernen. Jeg kunne høre at de snakket et sted i det fjerne, skriver hun.

Sterk kritikk av politiet

Hun skriver at også SMS-ene hun hadde sendt og mottatt var omfattet av avlyttinge­n.

– Fra før hadde de fratatt meg aeren, rollen som ordfører og min politiske karriere. Nå fratok deg meg også all min egenverdi, der de hadde sittet og overhørt enhver samtale, privat eller ikke, skriver Drevland.

Hun skriver at beskjeden kom i den verste perioden i hennes liv, hvor hun var så langt nede som hun aldri har vaert verken før eller senere.

I boka kommer hun med sterk kritikk av politiet.

– Jeg hadde ikke fantasi nok til å forestille meg hva politiet fant på, skriver Drevland, som også kommer med krass kritikk av hvor lang tid politiet har brukt på å etterforsk­e saken.

– Politiet jobber som lus på en tjaerekost, skriver hun blant annet.

Ble livredd

Drevland ble i september i fjor siktet for grov korrupsjon etter å ha blitt f løyet for rederens regning til Italia for å delta i sjøsetting­en av et nytt cruiseskip. Det er fortsatt ikke tatt ut tiltale i saken.

Fra 2011 til 2015

Trude Drevland var ordfører i Bergen for Høyre fra 2011 til 2015. I sin selvbiogra­fi forteller hun om oppveksten i Melbu i Vesterålen, om nordlandsj­enta som utdannet seg til sykepleier og endte som ordfører i Bergen.

Boka både begynner og slutter med korrupsjon­ssaken. I åpningskap­ittelet forteller hun at hun fikk vite om siktelsen i korrupsjon­ssaken under et møte om sin selvbiogra­fi i Aschehoug forlag 18. september 2015.

– Jeg var livredd for at siktelsen og følgene av den skulle bli altoversky­ggende, skriver Drevland. (©NTB)

«Fra før hadde de fratatt meg aeren, rollen som ordfører og min politiske karriere»

 ?? Ordfører i Bergen i 2015. FOTO: MARIT HOMMEDAL, NTB SCANPIX ?? LANSERTE SELVBIOGRA­FI: Trude Drevland lanserte i går sin selvbiogra­fi. Her er hun fotografer­t som
Ordfører i Bergen i 2015. FOTO: MARIT HOMMEDAL, NTB SCANPIX LANSERTE SELVBIOGRA­FI: Trude Drevland lanserte i går sin selvbiogra­fi. Her er hun fotografer­t som

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway