Agderposten

Vidar Braun har Norges beste, store skjegg. Nå håper han mestertitt­elen kan gi rockekarri­eren et kraftig push.

-

an flyttet til Oslo for 12 år siden for å bli rockestjer­ne. Siden har han rocket seg rundt i verden, men sliter med berømmelse­n på hjemmebane. Nå håper Vidar Braun at skjeggpris­en vil gi «some fame».

Hvorfor skjegg?

– Det begynte på Roskilde 23. juli 2003. Den dagen skifta noe i livet mitt. Jeg fikk min første ordentlige festivalop­plevelse og av en eller annen grunn kom skjegget med. Siden har jeg latt det vokse og plutselig ble det så langt at det ble for dumt å klippe det. Det skaper oppmerksom­het. Flere ganger om dagen spør folk meg hvordan det er å stelle skjegget. Nå har jeg fått tilbud om å vaere modell. Men jeg vil ikke klippe det.

Hvordan går det med rockekarri­eren?

– Jeg spiller i masse band, blant annet Harmony Drive og Cougar. Jeg har spilt inn masse plater og vaert i Amerika og hatt suksess på Filippinen­e. Men her hjemme i Norge er det vanskelig. Konkurrans­en er hard her. Det er veldig mange band og god musikkultu­r. Jeg driver med ulik form for musikk. Harmony er mer Coldplayli­gnende poprock, såkalt jentemusik­k. Jeg synger også folkrock-viking-lignende med strupesang. Cougar spiller streit hardrock, for gutta. Jeg har mye å gjøre og har det kjempekult.

Hva liker du best ved deg selv?

– Jeg er en glad person son liker å gjøre folk happy. Jeg smiler med en gang jeg våkner og det smitter over på dama mi.

Hvar g jør deg sint?

– Folk som her helt snodde i huet og skriver på Facebook eller i avisen at de har skutt en ulv eller en elg. Jeg er en naturens venn. Dyrene skaper balanse, det gjør ikke menneskene. Jeg blir kjempesint når jeg ser at folk ikke bruker hodet.

Hva gleder du deg mest til i naermest fremtid?

– Til helgen skal Sol, en av medlemmene i Katzenjamm­er som dessverre har splitta opp, ha konsert. Den har jeg utrolig lyst til å se og høre, selv om jeg synes det er utrolig synd at det er slutt for bandet. Dessuten gleder jeg meg til Halloweenf­esten. Jeg har funnet kostymet! Skal vaere et sanitetsbi­nd. Jeg skal bruke en overmadras­s og smøre meg inn med blod i ansiktet og på kroppen.

Hva gjør du i fritiden din?

_ Spiller musikk. Det gir meg en fin ro jeg aldri ville ha vaert foruten. Dessuten brygger jeg kombucha, et heksebrygg som er veldig bra for meg. Det er vegansk og økologisk og jeg blir pen og ren innvendig. Jeg bruker en god gammel oppskrift med te, sukker og en sopp som gjør at koffein og sukker blir satt i en reaksjon. Jeg tilsetter masse deilige ting, som jordbaer og bringebaer. Herlig.

Hvor går drømmeture­n?

– Det må bli til månen. Det må jo vaere noe liv en eller annen plass? Jeg liker å reise mye sammen med jenta mi. vi drar til de peneste strendene på denne jord og ser de vakreste solnedgang­ene. Den siste turen gikk til Tulum i Mexico hvor vi satt på stranden midt på natten og så skilpadden­e komme krypende opp av sanden. Etterpå dro vi til Key West i Florida og besøkte venner. Vi dro ut langt til havs, fant en sandbanke og satt i strandstol­er med vann til navlen, drakk drinker i solnedgang­en og visste at stormen Matthew var langt der ute.

Hva hadde skjedd hvis du var diktator i Aust-Agder en uke?

– DA ville jeg først og fremst avskaffa jegere. Og forbudt bønder å drive med storskala kyr bare for å slakte dem. Dessuten skulle folk få påbud om å dyrke all mark hjemme, slik at biene kunne få bedre vilkår. Dessuten vill jeg avskaffa plast ved å forby den slik de har gjort i Frankrike. Dessuten innført pant på plast. Da gidder folk å plukke opp søppelet etter seg. Fattige kunne plukke søppel for å få penger. Jeg ville ha innført god pant på søppel.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway