Agderposten

Rangerer bronsen foran VM-gullet

Arendalitt­en MiRee Abrahamsen hadde jobbet beinhardt før VM i kampsporte­n tai ji. Derfor smakte bronsen mer som gull enn selve verdensmes­tertittele­n hun fikk uten motstand.

- ALEXANDER NUPEN alnu@agderposte­n.no 37 00 37 66

VM-gullet ble hennes i Polen da ingen andre utøvere møtte opp i klassen tradisjone­ll chen tai ji håndform.

Deltakerne er i aksjon på matta hver for seg.

Abrahamsen trengte «kun» å gjennomfør­e sitt program for å bli titulert som verdensmes­ter i sin debut på dette nivået.

Valgte moderne utgave

– Jeg ble lang i maska da jeg fikk vite at jeg var alene i klassen. Jeg hadde trent som en gal i det som har vaert en populaer klasse. Jeg trodde at jeg under normale omstendigh­eter ville ha en medaljesja­nse. Nå viste seg at rundt ti kvin- ner heller deltok i den moderne utgaven, der det er et kortere program med mer hvile, forklarer Abrahamsen overfor Agderposte­n.

– Motivasjon­en dalte der og da, ettersom det opplevdes som at jeg fikk et gratis gull etter meg. Som konkurrans­eutøver er det ikke gøy når man ikke har noen å konkurrere mot. Men det ble viktig for meg å fullføre med full innsats, understrek­er Tromøykvin­nen.

56 kombinasjo­ner

Grenen tai ji kjennetegn­es av grasiøse, men effektive bevegelser når tempoet økes.

– Jeg er i aksjon i seks minutter. Da skal jeg foreta 56 forskjelli­ge kombinasjo­ner, opplyser Abrahamsen som innledet VM med å sikre seg bronsen i stilen wu tai ji.

– Den føltes som gull og henger mye høyere enn selve VM-gullet jeg fikk. Her deltok knallsterk­e nasjoner som Malaysia og Macao (region i Kina med selvstyre) som kom på plassene foran meg, sier hun.

Tai ji er en kinesisk kampsport som hører til under wushu (kung fu)-systemet.

300 deltakere fra 31 nasjoner stilte opp i VM. Abrahamsen var en av to norske deltakere. Hun slet med både sykdom og dårlige knaer før VM.

Skal opereres

For snart to år siden røk hun korsbåndet, men først i neste måned skal hun opereres.

– I august gikk jeg på krykker og var usikker på om jeg ville rekke VM. Inn mot mesterskap­et trente jeg tre timer hver dag på det meste. Men for heltidsutø­vere er det vanlig å trene 5-7 timer daglig, sier MiRee Abrahamsen som trente hjemme.

– Ja, jeg stod på gressplene­n på Tromøy og filmet meg selv for å kunne korrigere i etterkant, forteller hun.

I VM deltok hun også i klassen «ny chen tai ji sverd», men kneskaden gjorde at hun ikke fikk god nok uttelling i de lave posisjonen­e som kreves.

I EM i mai i år tok hun tre gull i Moskva.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? EDELT METALL: MiRee Abrahamsen med medaljene fra VM i Warszawa.
FOTO: PRIVAT EDELT METALL: MiRee Abrahamsen med medaljene fra VM i Warszawa.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway