Agderposten

Johaug ber om å bli trodd

Therese Johaug synes det er veldig rart at folk ikke tror på det hun har sagt i forbindels­e med dopingsake­n mot henne.

-

– Jeg har det vanvittig tøft. De 14 dagene etter pressekonf­eransen har vaert krevende. Jeg har trengt tid, sier Johaug til NTB.

– Hva tenker du om at folk stiller spørsmål ved din versjon av saken?

– Det er veldig rart at folk ikke tror på det jeg har sagt, for jeg har bare vaert veldig åpen og aerlig og fortalt hele historien, sier Johaug som tok til tårene i seansen.

– Folk får tro det de vil. Den (min versjon) er sann. Jeg blir veldig lei meg når folk ikke tror det, sier en beveget Johaug.

Taus om mulig straff

Den 13. oktober ble det kjent at langrennss­tjernen hadde testet positivt på det forbudte stoffet clostebol etter bruk av kremen Trofodermi­n på en solbrent leppe under et høydeoppho­ld i Italia i september.

– Hva tenker du om mulig straff?

– Nei, jeg må bare forholde meg til det domsutvalg­et bestemmer seg for. Jeg har ikke noe annet å si.

– Denne historien er så sann som det går an å få det. Jeg fikk et sår på leppa mi som gjorde veldig vond. Jeg fikk kremen av Fredrik (Bendiksen, lege). Jeg brukte den i ti dager, sier hun.

Johaug fastholder at legen forsikret henne om at kremen ikke stod på dopinglist­en, og at hun stolte på det.

– Jeg har ikke større kompetanse enn han på å vite noe mer. Han er legen min, lege på laget, det er jobben hans, sier Johaug.

I ettertid har det kommet fram at samtlige pakninger med Trofodermi­n skal vaere merket med en dopingvars­el.

– Jeg husker ikke at det var en advarsel på pakken. Jeg ble gjort oppmerksom på det etter pressekonf­eransen. Om pakken hadde det eller ikke, vet jeg ikke. For jeg studerte ikke pakken i det hele tatt, sa hun til NRK. (©NTB)

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? STILTE OPP: Mediene fikk sju minutter hver med Therese Johaug i går.
FOTO: NTB SCANPIX STILTE OPP: Mediene fikk sju minutter hver med Therese Johaug i går.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway