Agderposten

Mye ledig for Anne-Kat.

I kveld kommer Anne-Kat. Haerland til kulturhuse­t i Arendal med sitt show «Gudbedre». Showet fikk lunken mottakelse i Oslo, og det er foreløpig mange ledige seter i Arendal.

- INGER STAVELIN inger.stavelin@agderposte­n.no 916 48 412

Rundt halvparten av setene til «Gudbedre» sto usolgte onsdag kveld, så muligheten­e for den som vil utsette seg for humor og satire er gode.

Dagbladet mente at hun i dette showet viser at hun kan kunsten å sette sammen spøk og alvor. Men Oslo-pressen var ikke bare begeistret etter premieren.

Spruter ikke

– Vi kjenner Anne-Kat. som kvass, frekk og slagferdig. Det var ikke mye av «gamle» Anne-Kat. vi fikk se på Latter i kveld. Det spruter ikke av avlevering­ene og overgangen­e manglet flyt – noe

«... forteller ting om seg selv som er helt sanne»

som kan hjelpe en god komiker med et ikke så godt poeng, skriver VGs anmelder og gir terningkas­t tre.

– Det føles som å tråkke litt rundt i gamle vitser når Ari Behn, Aksel Hennie og kongefamil­ien igjen dukker opp. Jada, de har en selvskreve­n plass i Haerlands univers, men samtidig befinner de seg lysår unna tematikken i det som kunne ha blitt et unikt – ja, kanskje til og med sårt – show om en unik dame, skriver Aftenposte­n, som gir showet en firer.

– Helt sant

Hun og regissør Bård Tufte Johansen kan naturligvi­s ha gjort endringer i showet etter anmeldelse­ne av premieren.

I arrangøren­s egen omtale av showet, heter det at «Anne-Kat. Haerland nå for første gang står på en scene og forteller ting om seg selv som faktisk er helt sanne. I tillegg snakker hun om terror, dop, fordommer og swingersmi­ljøets åpenbare fallgruver.»

Mange har nok lagt merke til den fargesprak­ende plakaten, der hun er photoshope­t inn i et klassisk kristus-glansbilde. I minst en av sketsjene tar hun hans perspektiv på tingene.

 ?? FOTO: CORINNE ALICE N. SKAU/WICKEDHOUS­E ?? KLAR FOR ARENDAL: Anne-Kat. Haerland inntar kulturhuse­t i Arendal med showet sitt «Gudbedre» i kveld.
FOTO: CORINNE ALICE N. SKAU/WICKEDHOUS­E KLAR FOR ARENDAL: Anne-Kat. Haerland inntar kulturhuse­t i Arendal med showet sitt «Gudbedre» i kveld.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway