Agderposten

Han ble slått ned av ranere

Daniel tok tyver på fersken.

- LINDA ASKELAND OG JØRUND FLAA redaksjone­n@agderposte­n.no 37 00 37 00

Politiet i Agder fikk melding om det dramatiske innbruddet på Lundbergs planteskol­e på Saltrød i Arendal klokken 01.24 natt til fredag.

– Ansatt i bedrift på Eikestøvei­en overrasket to innbruddst­yver i bygningen. Tyvene forsvant fra stedet i en sort kassebil, opplyste politiet på Twitter.

Slått ned bakfra

– Jeg var på vei på toalettet da jeg hørte lyder ved kontorbygn­ingen. Jeg lyste med lommelykt og ble først slått ned bakfra. Deretter holdt en av de fire mennene hendene mine, mens en annen slo meg tre ganger i ansiktet med planke, og så med knyttneven­e, forteller Daniel Vandborg (25).

Mens dette pågikk tenkte han mest på familien som også bor på stedet, og som har et lite barn.

Daniel Vandborg har vaert i praksis på Lundberg planteskol­e i 7–8 måneder, som et ledd i gartnerutd­annelsen sin. Han både bor og jobber på planteskol­en.

– De ville ha tilgang til penger, men det ville jeg ikke gi dem. De hadde fått tak i et stort nøkkelknip­pe, men nøkkelen til der det kunne vaert penger hadde jeg på meg. Men der var det ikke noe penger uansett, sier Vandborg.

Hjerneryst­else

Volden stanset da de hørte lyder ved huset ved siden av og da de ble gjort oppmerksom­me på at stedet hadde alarm. De fire la på sprang til bilen på nedsiden og kjørte fra stedet.

Agderposte­n møter ham på legevakten i Arendal. Her er det blitt tatt røntgen av kraniet hans.

– Det var ikke så vondt til å begynne med, men nå verker det i øyet, nesen, nakke og hodet, sier gartnerstu­denten.

Det viser seg at dansken har sluppet med en lettere hjerneryst­else.

– Ingenting av verdier

Ved 17-tiden fredag fikk Agderposte­n opplyst av politiet at ingen er pågrepet i saken.

Daglig leder ved Lundberg planteskol­e, Stine Lundberg, er rystet over innbruddsf­orsøket og volden mot den ansatte.

– Det er jo veldig ekkelt, og noe sånt har ikke skjedd her før. Hvem raner en planteskol­e? Her er jo ingenting av verdier som kan omsettes. Det er veldig synd at Daniel ble skadet, noe sånt skal jo ikke skje på en arbeidspla­ss. Skulle noen vite noe så hadde det vaert fint å få beskjed. Det er ikke greit om gjerningsm­ennene slipper unna noe sånt, sier hun.

Nå skal hun se naermere på ulike sikkerhets­tiltak.

– Det har alltid vaert trygt og fint her. Nå får vi passe på og håpe at noe slikt ikke skjer igjen, sier daglig leder, og roser hvordan Daniel har tatt hendelsen.

«Hvem raner en planteskol­e?»

 ??  ??
 ??  ??
 ?? FOTO: ELISABETH GROSVOLD ?? JAKTER GJERNINGSM­ENN: Den ansatte viser politiet hvilken vei gjerningsp­ersonene forsvant fra stedet.
FOTO: ELISABETH GROSVOLD JAKTER GJERNINGSM­ENN: Den ansatte viser politiet hvilken vei gjerningsp­ersonene forsvant fra stedet.
 ?? FOTO: ELISABETH GROSVOLD ?? SLÅTT NED: Her på Lundbergs planteskol­e ble innbruddst­yvene overrasket av Daniel Vandborg.
FOTO: ELISABETH GROSVOLD SLÅTT NED: Her på Lundbergs planteskol­e ble innbruddst­yvene overrasket av Daniel Vandborg.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway