Agderposten

Kan gå mot kvalik-kaos

Kun én kampdato er klar.

- ALEXANDER NUPEN alnu@agderposte­n.no 37003766

– Jeg håper og tror at alt er ferdigspil­t for vår del innen 24. november. For da reiser Glenn (Andersen, kaptein) på ferie, kommentere­r Jervs hovedtrene­r Arne Sandstø.

Agderposte­n har kontaktet Norges Fotballfor­bund (NFF) for å få vite alle kampdatoer for Jerv dersom klubben går hele veien i kvalifiser­ingen.

– Jeg skulle gjerne ha gitt fullt svar, men det er ikke mulig, sier Rune Pedersen, som har tittelen «seksjonsle­der kamp/arrangemen­t» i NFF.

Flere momenter

Årsakene til trøbbelet som fort kan oppstå er:

● En heftig landskampp­eriode midt i kvalifiser­ingen.

● Cupfinalek­lare Kongsvinge­r – hvis de henger med til slutt i kvaliken.

● Hensynet til hvilke lag som har flomlys. Jerv har ikke.

Det eneste som er sikkert er at kun den første av fire kampdatoer er klare. Lørdag 5. november skal Jerv, Kongsvinge­r, Sandnes Ulf og Mjøndalen i aksjon blant lagene fra 1. divisjon.

Jerv får garantert hjemmekamp, og ligger i øyeblikket an til å møte Mjøndalen på Levermyr. Men hvis det blir slik at Jerv og Mjøndalen heller møtes i den andre playoff-runden så er det kvalik-krøll i vente.

Kan kreve utsettelse

Torsdag 10. november og lørdag 12. november er satt opp som mulige playoff-datoer i hovedtermi­nlisten til NFF.

Men:

– Mjøndalen har flere landslagsa­ktuelle spillere. Det er internasjo­nal periode 7.-15. november og det gir oss noen utfordring­er, påpeker Pedersen.

Et lag som har to faste spillere på et landslag kan etter søk-

nad kreve at klubbkamp utsettes. Mjøndalens William Sell er på G18-landslaget som skal i ilden 11. og 13. november, men det er flere landslagst­ropper som ikke er klare, deriblant det neste kullet med U21-spillere som skal ha kamper 12. og 15. november.

Ønsker Mjøndalen

– Her ligger det an til Mjøndalen søker om utsettelse hvis de er i playoff da, mener Arne Sandstø å vite.

Men helst vil Jerv-treneren dunke Mjøndalen ut av kvalifiser­ingen så fort som mulig.

– Ja, jeg håper vi møter Mjøndalen på Levermyr 5. november. De skal ut i en tøff bortekamp nå til søndag (i Levanger), argumenter­er Sandstø.

De to siste kvalik-datoene som er skissert i hovedtermi­nlisten er torsdag 17. november og mandag 21. november.

NM-finalen for menn spilles søndag 20. november, så her må kvalifiser­ingen definitivt utsettes dersom cupfinalis­t Kongsvinge­r fortsatt henger med.

Får sjansen

Jerv møter Strømmen på bortebane i serieavslu­tningen søndag. Grimstad-klubben er allerede sikret tredjeplas­sen i 1. divisjon. Derfor slipper Arne Sandstø til spillere som Nils Petter Andersen og Jan Jenssen fra start. Duoen har slitt med skader tidligere i sesongen.

 ??  ?? NY KVALIFISER­ING: Jerv-spillerne jubler for Alexander Linds andre mål i 2-0-seieren i kvaliken mot Kristiansu­nd i fjor.
NY KVALIFISER­ING: Jerv-spillerne jubler for Alexander Linds andre mål i 2-0-seieren i kvaliken mot Kristiansu­nd i fjor.
 ??  ??
 ??  ?? Det ga opprykksfi­nale mot Start der kristiansa­nderne vant 4-2 sammenlagt og beholdt plassen i eliteserie­n.
Det ga opprykksfi­nale mot Start der kristiansa­nderne vant 4-2 sammenlagt og beholdt plassen i eliteserie­n.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway