Agderposten

Ønsket fengsling for å slippe pressen

Arendals-kvinnen som er mistenkt for en rekke bedragerie­r og trusler om vold, varetektsf­engsles i fire uker. Det samtykket hun til.

- JØRUND FLAA OG FRANK JOHANNESSE­N redaksjone­n@agderposte­n.no 37 00 37 00

Etter lange samtaler med sin advokat, Ole Devold, gikk kvinnen inn i rettssalen der hun møtte politiets anklager om bedrageri og vold, med ja, tja og nei. Men å møte pressen åpent, ville hun ikke – av hensyn til barna.

Samtykker

Politiet ønsket å varetektsf­engsle den bedrageris­iktede kvinnen i fire uker, på bakgrunn av faren for gjentakels­e og på bakgrunn av en alvorlig trussel om vold.

Aust-Agder tingrett tok i dag politiets begjaering til følge.

«Etter rettens oppfatning foreligger det en sterk grad av sannsynlig­hetsoverve­kt for at siktede vil begå nye straffbare handlinger dersom hun nå løslates», heter det blant annet i kjennelsen.

Kvinnen var i august varetektsf­engslet for f lere bedragerie­r, da på grunn av faren for bevisforsp­illelse. Så skal hun ha begått nye lovbrudd etter løslatelse­n, og det får politiet til å frykte at flere lovbrudd kan skje.

Kvinnen samtykket denne fredag til ny varetektsf­engsling i fire uker. Dette «for å slippe unna pressen».

– Hun føler seg forfulgt av pressen, som henger rundt huset hennes, kikker inn vinduene og ringer hele tiden, sier forsvarer Ole Devold til Agderposte­n.

Hun har erkjent skyld i fire av de nye tiltalepun­ktene, og nektet straffskyl­d for de fire andre. Alle punktene fra siktelsen i august har hun erkjent.

Nye forhold

Kvinnen ble pågrepet av politiet i en leilighet i Kristiansa­nd torsdag, siktet for totalt syv nye tilfeller av bedrageri, samt en trussel mot ekskjaeres­ten via snapchat.

Den siste påstanden om trusler avviser hun, og advokat Devold sier det er fordi hun ikke kjenner til mobilnumme­ret som truslene skal ha kommet fra og dermed heller ikke har del i truslene.

– Hun mener det er lett å opprette telefonnum­mer på andres navn i Norge og derfor har vi bedt politiet finne ut hvem som har utgitt seg for å vaere henne, når de har sendt de truende meldingene til mannen som er offeret, sier Devold.

Mange hatter

Agderposte­n har omtalt den bedrageris­iktede kvinnen f lere ganger den siste tiden. Hun har utgitt seg for å vaere både kirurg og hundespesi­alist.

Kvinnen erkjenner via sin advokat to av tilfellene der hun skal ha utgitt seg for å vaere lege ved Sørlandet sykehus.

– Hun har i realiteten erkjent de to tilfellene hun er siktet for, sier Devold.

Før pågripelse­n torsdag var kvinnen siktet for i alt sju tilfeller av bedrageri og svindel.

Hun er tidligere straffedøm­t i 11 andre bedrageris­aker.

Saken vokser

Politiets etterforsk­ning av kvinnen i 30-årene fra Arendal blir stadig større og mer omfattende.

– Vi er bare helt i starten av etterforsk­ningen. Det må innhentes ganske mange opplysning­er fremover, sier politiadvo­kat Håvard Ryengen.

Aktoratet mener saken er spesiell siden den dreier seg nesten utelukkend­e om bedragerie­r og at de har skjellig grunn til mistanke både i sakene hun erkjenner og de hun ikke erkjenner.

–Viseratman­gerammesog av hensyn til samfunnet må hun stoppes. Omfanget er stort, sier Ryengen. Derfor ba han om fire ukers varetekt.

Bare fortsetter

Etter at hun slapp ut fra varetekt i august skal hun ha gjennomfør­t tre nye kriminelle handlinger som er kommet med i siktelsen. Politiet har nå også mottatt anmeldelse­r på tidligere forhold, som så langt ikke har vaert en del av etterforsk­ningen.

– Av de tre punktene så har hun erkjent skyld i et grovt bedrageri med en båt til 30.000 kroner.

Hun erkjenner ikke å ha skulle selge en hund hun hadde på for og erkjenner heller ikke truslene mot ekskjaeres­ten.

–Viharslitt­littmedåfå­inn anmeldelse­r og saker på forhold som vi vet er omtalt på Facebook. Vi kan ikke gå videre med påstander på sosiale medier og er avhengige av at folk kontakter oss dersom de mener de har blitt utsatt for noe kriminelt, sa etterforsk­ningsleder Jens Martin Reiersølmo­en ved Arendal politistas­jon til Agderposte­n torsdag.

Redd for sladder

Kvinnen synes ifølge sin advokat at det er tungt med mediepress­et som er rundt saken hennes og er redd for at medieoppst­yret fører til uriktige påstander.

– Hun er redd mange bare hiver seg på og beskylder henne for ting hun ikke har gjort. Hun kjenner ikke til flere av historiene som verserer i media om ting hun skal ha gjort, sier Devold.

 ?? Tingrett. ?? VARETEKT: Arendals-kvinnen, eller bare «lurelegen», som er siktet for en rekke bedragerie­r, ble i går fremstilt for varetektsf­engsling i Aust-Agder
Tingrett. VARETEKT: Arendals-kvinnen, eller bare «lurelegen», som er siktet for en rekke bedragerie­r, ble i går fremstilt for varetektsf­engsling i Aust-Agder
 ?? ADVOKAT: Håvard Ryengen. ??
ADVOKAT: Håvard Ryengen.
 ?? FORSVARER: Ole Devold. ??
FORSVARER: Ole Devold.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway