Agderposten

Pubeieren kjører gjest

Pubeier Maria Aanby synes synd på frosne gjester som venter på taxi. Nå tar hun rattet i egne hender, og både henter og kjører gjestene hjem i Pub-Expressen – helt gratis.

- MARIT ELISABETH STRAND maes@agderposte­n.no 97638152

– Det verste som finnes, er å vaere trøtt og kald etter en bytur, og vente opptil halvannen time på taxi. Dette ser jeg at gjestene mine opplever i helgene. Jeg holder puben åpen og venter sammen med dem, men nå skal jeg kjøre dem trygt hjem selv, forteller pubeier Maria Aanby.

Det var Tvedestran­dsposten som først omtalte oppstarten av Pub-Expressen. Aanby har drevet Dags Pub på brygga i Tvedestran­d i 16 år.

– Det er få taxier i en liten by som Tvedestran­d. Dessuten bor mange av gjestene våre ute i distrikten­e. Det koster meg svaert lite å tilby denne servicen, sier Aanby.

Vil bekjempe dørstokkmi­la

Pubeieren har anskaffet en sjuseter. Med den blir pubeieren en slags lokal variant «innkaster».

Aanby håper at tilbudet fører til at f lere velger å tilbringe kvelden på pub.

– Dørstokkmi­la er fryktelig lang, saerlig om vinteren, når man skal ut i kulda i tynne penklaer uten anelse om hvordan man kommer seg hjem. Da synes nok mange det er mer behagelig å velge sofaen og bli hjemme, sier Aanby.

Forbud mot tips

Skysstjene­sten skal vaere gratis for passasjere­ne.

– Det er strengt forbudt å tipse sjåføren. Dette er ren service. Det heter seg at ingenting i livet er gratis, men dette skal vaere helt gratis.

Lager kjøreruter

Skysstilbu­det starter neste helg, den første helga i november. Aanby har pønsket på ideen i f lere år.

Nå har hun bedt gjestene komme med innspill til hvilke ruter hun skal kjøre. Hun ser for seg noen runder tidlig på kvelden, og noen avganger litt før og rett etter stengetid.

– Jeg vil kjøre om Songe og Gjeving. Folk må komme ned til hovedveien når de vet at PubExpress­en kommer. Vi må lage et lurt system med faste klokkeslet­t. Jeg vurderte påmelding via tekstmeldi­ng, men det blir det ikke. Det tar nok noen uker å få et innarbeide­t system som fungerer godt, sier Aanby.

Kan utvide tilbudet

Om tilbudet viser seg å vaere populaert, kan det utvides med en større bil, og kanskje ansettelse av sjåfør. Men i starten skal pubeieren kjøre selv.

– Det er en hyggelig og fin anledning til å bli bedre kjent med gjestene mine. De er trivelige og lojale folk, så dette skulle bare mangle. Kanskje får jeg også med meg noen helt nye gjester, sier Aanby.

– Hva slags tilbakemel­dinger får du fra gjestene?

– Masse positivt. I sommer ble

 ??  ?? PUBEN: Driftige Maria Aanby har drevet Dags Pub på brygga i Tvedestran­d i 16 år. Nå håper hun å friste flere gjester til å komme innenfor dørene i helgene.
PUBEN: Driftige Maria Aanby har drevet Dags Pub på brygga i Tvedestran­d i 16 år. Nå håper hun å friste flere gjester til å komme innenfor dørene i helgene.
 ??  ?? PUB-EXPRESSEN: Maria Aanby på Dags Pub i Tvedestran­d tilbyr kundene skyss hjem – både til og fra puben.
PUB-EXPRESSEN: Maria Aanby på Dags Pub i Tvedestran­d tilbyr kundene skyss hjem – både til og fra puben.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway