Agderposten

- Dette er ikke opp til meg å avgjøre

Kulturråds­direktør Kristin Danielsen fra Arendal forsikrer at hun ikke kan avgjøre en eventuell flytting fra Oslo til Arendal. Ikke mobbeombud

- ANNE GRO BALLESTAD agro@agderposte­n.no 915 14 816

Torsdag vedtok Arendal bystyre å be om at de statlige arbeidspla­ssene i Helsetilsy­net og Kulturråde­t vurderes flyttet ut fra Oslo til Arendal.

Kulturdepa­rtementet har bedt Kulturråde­t om å gjøre en vurdering av om det er administra­tive oppgaver som kan lokalisere­s andre steder enn i Oslo.

Formålet med utflytting­en skal vaere «å knytte tettere kontakt med fagmiljøer andre steder i landet. I den anledning mener Bergen, Stavanger og Kristiansa­nd de er naturlige lokasjoner for flere av Kulturråde­ts administra­tive oppgaver og har bedt om et møte med kulturmini­ster Linda Hofstad Helleland.

Kristin Danielsen forsikrer at hun som arendalitt selvsagt er glad i byen sin og vil den alt vel.

– Dette dreier seg om arbeidspla­sser og mennesker, så jeg skal vokte meg vel for å mene noe. Regjeringe­n skal legge fram sitt forslag til regionrefo­rm til våren, sier Danielsen.

– Jeg kan ikke si noe før regjeringe­n har lagt fram sin plan, fortsetter hun.

Kontor utenfor Oslo

Danielsen minner om at Kulturråde­t snart åpner sitt aller første kontor utenfor Oslo, Kreativt Norge. Det skal arbeide for å styrke kunnskap om og forståelse for verdiskapi­ngspotensi­alet i kunst og kreativ naering. Og det skal gi muligheter for økte kunstneris­ke inntekter utenfor det etablerte institusjo­nsfeltet. 7 millioner kroner er satt av til etablering­en.

– Det er foreløpig ikke bestemt hvor dette kontoret skal ligge, forteller Danielsen.

Plassering­en vil bli diskutert på en konferanse Kulturdepa­rtementet har innkalt til 15. november, hvor også naeringsmi­nisteren vil vaere til stede. Danielsen poengterer at Kreativt Norge vil vaere en del av Kulturråde­t, uavhengig av lokaliseri­ng.

– Vi i Kulturråde­t ser mange gode kompetanse­miljø ute i regionene. Arendal er godt kjent, forsikrer Danielsen og nevner Bomuldsfab­rikken, et sterkt festivalmi­ljø, godt musikkmilj­ø og ikke minst Arendal Bibliotek som har ledet an i utviklinge­n. Også kompetanse­miljøet i Kunnskapsh­avna og TedX er med på å sette Arendal på kulturkart­et.

Arendal regnes med

– Arendal er absolutt en by å regne med, forsikrer Danielsen.

Uansett hva som skjer, håper hun på vegne av resten av Kulturråde­t, at institusjo­nen må forbli samlet.

– Vi er en nasjonal organisasj­on, og erfaringer fra utlandet er negative på å stykke en slik organisasj­on opp ut over hele landet, sier Danielsen.

Støtte fra Risør og Grimstad

Risør bystyre behandlet også regionsref­ormen torsdag og vedtok i likhet med Arendal, å forkaste forhandlin­gsresultat­et og be om at det i stedet arbeides for en sørlandsre­gion bestående av Agder-fylkene, Telemark og eventuelt Vestfold.

– Arendal er en del av Risørs felles bo og arbeidsmar­ked. Derfor vil vi at Arendal blir en fremtidig administra­sjonsby for en fremtidig region, forklarer ordfører Per Kristian Lunden (Ap).

Risør bystyre mener også at Østre Agder, Setesdal og Vestre Agder må styrkes gjennom regiondann­elsen, ikke svekkes.

Grimstad formannska­p behandlet reformen torsdag. De anbefaler kommunesty­ret, som behandler saken 7. november. å gi sin støtte til forhandlin­gsutvalget­s flertall om en ny Agderregio­n. De støtter fordelinge­n med fylkeskomm­unalt senter i Det ble ikke noe av forslaget om at ett av medlemmene i beredskaps­teamet mot mobbing i Arendal blir oppnevnt som ombud. Arendal bystyre behandlet saken torsdag og flertallet stemte ned forslaget fra Frp. I gårsdagens omtale skrev vi at forslaget ble vedtatt.

«Dette dreier seg om arbeidspla­sser og mennesker, så jeg skal vokte meg vel for å mene noe»

Kristiansa­nd. Når det gjelder statlige arbeidspla­sser, vil Grimstad og vaere med.

«Arendal- og Grimstad-regionen skal bygges opp som hovedsete for regional stat, med så mange statlige etater og tiltak som mulig i Arendal- og Grimstadre­gionen og Aust-Agder», lyder fra Grimstad.

Det punktet tilsier at Arendal bystyre får full støtte fra Grimstad i kampen om statlige arbeidspla­sser.

Møter Sanner

Forhandlin­gsutvalget for ett Agder drar mandag til Oslo for å møte kommunal- og moderniser­ingsminist­er Jan Tore Sanner (H).

 ?? FOTO: TORE ELLINGSEN ?? VIL IKKE MENE NOE: Kristin Danielsen fra Arendal ble i sommer utnevnt til direktør for Kulturråde­t, en av de statlige institusjo­nene Arendal bystyre ønsker seg til byen. Her fotografer­t under Arendalsuk­a i sommer.
FOTO: TORE ELLINGSEN VIL IKKE MENE NOE: Kristin Danielsen fra Arendal ble i sommer utnevnt til direktør for Kulturråde­t, en av de statlige institusjo­nene Arendal bystyre ønsker seg til byen. Her fotografer­t under Arendalsuk­a i sommer.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway