Agderposten

Endelig Holmen-plan

Ordføreren kalte dagen historisk, og sørlandsre­fser Erling Okkenhaug fikk ros. Og selv han mener at den nye Holmen-planen trolig er den beste som kan oppnås.

- TORE ELLINGSEN toel@agderposte­n.no 37 00 37 25

I bystyret tok Risør-ordfører Per Kristian Lunden (Ap) opp historikke­n for Holmen-planene (se faktaboks), som har rundet 14 år, før det torsdag kveld ble vedtatt en detaljregu­leringspla­n med 27 mot to stemmer.

– Jeg håper vi kan si ja og lykke til med salget til utbyggeren. Hvis leilighete­ne selger, får vi noe av det vi trenger mest i sentrum akkurat nå, og det er mer folk, sa Lunden ifølge Aust Agder Blad.

Han sa også dette:

– Saken har fått mye oppmerksom­het, og vi som folkevalgt­e har fått kritikk i beste sendetid på NRK for å vaere i ferd med å ødelegge den nasjonale verdien trehusbyen i Risør er. Etterpå kom utbyggeren og ville gjerne endre arkitektur­en til det mer varierte og småbygde. Det oppfattet jeg som et klart vendepunkt i saken, sa Lunden og nevnte også den sterke kritikeren Erling Okkenhaug.

– Mange fortjener takk for sitt engasjemen­t og sine innspill. Jeg vil saerlig nevne Erling Okkenhaug, som har vaert både brysom og nyttig.

Erling Okkenhaug sier til Agderposte­n at han synes det naermest er rørende av ordfører Lunden som fikk så ørene hang, som Okkenhaug uttrykker det, i filmen «Sørlandsre­fseren».

- Så håper jeg at jeg har vaert mer til nytte enn bry, og etter fem års kamp, så har nok resultatet blitt det beste en kan forvente. Det er fortsatt en usikkerhet om kotehøyden, men jeg kjenner arkitekten­e og det er veldig bra folk, sier han, og legger til:

– Fortsatt er dette en veldig stor utbygging i en veldig liten by. Det som er avgjørende, selv med de beste intensjone­r, er om det er mulig å få frem det samme varierte og spennende uttrykket som Risør by har. Husk at Risør er byen hvor alle hus ligner på hverandre, men ingen er like, sier Okkenhaug.

Han trekker også frem at blant alle store feltutbygg­inger i Norge, er trolig Holmen den beste.

Så sukker han og føyer til: – Det veldig synd at det ikke var mulig få påvirket like godt i Barbu-saken. Arendal har gjort motsatt av Risør.

«Risør er byen hvor alle hus ligner på hverandre, men ingen er like»

 ?? Refser Erling Okkenhaug fikk ros. ?? NESTEN LITT RØRT:
Refser Erling Okkenhaug fikk ros. NESTEN LITT RØRT:
 ??  ?? NÅ KAN DET BLI SLIK: Etter store endringer i uttrykket, og noe lavere utnyttelse­sgrad, er disse planene vedtatt for Holmen i Risør, en av mest sentrale områdene i byen.
NÅ KAN DET BLI SLIK: Etter store endringer i uttrykket, og noe lavere utnyttelse­sgrad, er disse planene vedtatt for Holmen i Risør, en av mest sentrale områdene i byen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway