Agderposten

Tok sluttpakke – investerte i hester

Når Jørn Amundsen (60) fra Risør nå tar sluttpakke i Statoil, er det med en pensjonist­tilvaerels­e som eier av to av Norges topptraver­e.

- STEIN LARSEN larsen@agderposte­n.no 901 93 048

Risør-mannen, som tilfeldigv­is unnslapp dødsangrep­et på Statoil-installasj­onen i In Amenas øst i Algerie i 2013, blir i november pensjonist. Da tas hesteinter­essen opp etter over 30 års pause.

– Vi var en kompisgjen­g her i Risør som hadde noen hester sammen på 80-tallet. Det var ingen suksess, og de endte opp med å bli ridehester, ler 60-åringen når han blir spurt om hesteinter­essen, som ble vekket hos en hesteeiend­e onkel på Røysland mellom Risør og Tvedestran­d.

Satser selv

Denne gangen står han alene om storsatsin­gen, som skal ha kostet opp mot en halv million kroner.

– Jeg har ikke lyst til å snakke om pris. Men jeg gleder meg. Det er to fine hester, som jeg håper skal gjøre det bra i løpsbanen fremover, sier han.

Hestene det er snakk om er Escada B.R. og Elite B.R. Andelslage­t bak hestene, Stall B.R. Norge, selger ut sine hester, og dermed kom topphesten­e for salg. Prisforlan­gende for de to var 300.000 og 200.000 kroner.

– Jeg ga ikke det. Såpass kan jeg si. Men det er ikke poenget. Når jeg nå pensjonere­r meg gjennom sluttpakke, har jeg anledning til dette. Nå skal jeg følge hestene og forhåpentl­igvis få mye moro, sier han.

Storløp

Når Agderposte­n snakker med den nybakte hesteeiere­n sitter han i bilen til Jarlsberg Travbane for å besøke hoppen Escada B.R.

– Den står hos Eirik Høytomt, mens Elite B.R. står hos Geir Vegard Gundersen. Dette er toppfolk. Men hva som skjer videre må jeg se på. Jeg vil jo gjerne følge opp og ha dem i naerheten, sier han.

Første sjanse til å følge hestene blir på Leangen travbane i dag (lørdag).

– Elite B.R. skal starte i tradisjons­rike Josef Kleins minneløp. Der er det 100.000 kroner til vinneren. Det blir spennende, sier Amundsen.

Planen videre er et eliteløp på hjemmebane­n Sørlandets Travpark 12. november.

– Håpet er at de kan starte en gang hver 14. dag slik at jeg har noe å se på, ler 60-åringen.

Stian Hallestved­t i Stall B.R. Norge sier til Agderposte­n at de håper Amundsen får mye moro med hestene.

– Vårt andelslag skulle bestå ut det året hestene var fire år, og det er de nå. Derfor selger vi dem, forklarer han.

 ?? FOTO: HESTEGUIDE­N.COM ?? AV DE BESTE: Hoppen Escada B.R. har så langt tjent hele 465.000 kroner på landets travbaner. Den har markert seg sterkt i landets største løp. Nå er den i lokalt eie etter at Jørn Amundsen fra Risør handlet hesten. Med på handelen fulgte også en annen...
FOTO: HESTEGUIDE­N.COM AV DE BESTE: Hoppen Escada B.R. har så langt tjent hele 465.000 kroner på landets travbaner. Den har markert seg sterkt i landets største løp. Nå er den i lokalt eie etter at Jørn Amundsen fra Risør handlet hesten. Med på handelen fulgte også en annen...

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway