Agderposten

Denne øyaer til salgs

Øya Stornes på hele 112 mål, med et hus på, er til salgs i Nelaugvann­et i Åmli. Prislappen er på bare 1,7 millioner, men det er noen skjaer i sjøen før du kan flytte dit.

- FRANK JOHANNESSE­N frjo@agderposte­n.no 911 03 385

– Det er en enkel standard her på hovedhuset, men det er en eiendom for dem med drømmer, sier eiendomsme­gler Tor Martin Hauge i DNB.

Interessen for øya nordvest for Nelaug sentrum har vaert enorm. Og mange av dem som har vist interesse, virker som potensiell­e kjøpere, mener Hauge.

Tømmerfløt­ere

Huset på øya skal ha blitt bygd av Nidarå Fellesfløt­ing i 1890 som hus for tømmerfløt­erne. Huset har ikke innlagt vann, strøm eller kloakk, men har blitt brukt av eieren, Norges speiderfor­bund de siste 40 årene som hytte.

– Skal du flytte inn og bo der, er det nok litt igjen som må gjøres, men skal du bruke det som i dag, er det ikke så verst, alt etter øyet som ser naturligvi­s, sier Hauge.

Siden eiendommen er over 100 mål må man søke kommunen om konsesjon for å få kjøpt den, og du bør også da legge frem eventuelle planer for stedet.

Utbygd

I tillegg til hovedhuset, er det f lere uthus og et båthus på eiendommen, men alle trenger en oppgraderi­ng i større eller mindre grad.

Du må beregne å bruke båt for å komme deg til eller fra øya, eller gå langs jernbanesp­oret på fastlandet, før du går, eller vasser over til nordøstsid­en av øya. Hvor tørrskodd du kommer over, avhenger litt av vannstande­n i Nelaugvann­et, som er regulert. Vannstande­n kan allikevel variere en del.

Skal du bygge noe nytt, er det byggeforbu­d 50 meter fra land, også på øya. I tillegg må du som vanlig søke kommunen.

Bonderoman­tisk

Stua er rødmalt og hele innsiden av hovedhuset baerer preg av at det er bygd i overgangen mellom 1800- og 1900-tallet.

Det er registrert som småbruk, men også her må noe gjøres om det skal brukes som det.

– Siden det er så enkel standard, er det vel neppe drivverdig som småbruk uten omfattende arbeid, men det er et lite solcellean­legg der, sier Tor Martin Hauge.

– Jeg er spent på hva den som kjøper dette vil med stedet, for det er mange muligheter her, hvis man bare får godkjennin­g fra kommunen, sier Hauge.

«Det er en eiendom for dem med drømmer»

 ?? FOTO: DNB EIENDOM/INVISIO ?? ISOLERT: Øya ved Damvegen er best å komme til med båt, men du kan også gå over en smal myrstripe fra land, som sees i bakgrunnen til høyre.
FOTO: DNB EIENDOM/INVISIO ISOLERT: Øya ved Damvegen er best å komme til med båt, men du kan også gå over en smal myrstripe fra land, som sees i bakgrunnen til høyre.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway