Agderposten

Økende aktivitet

-

En gang var stedet vi besøker i dag egentlig en halvøy. Men du verden hvilket viktig sentrum det var. Navnet på stedet kommer fra en gård som var et viktig sentrum i gamle dager. I middelalde­ren var her både kongsgård og tingsted, og gården var residens både for lensherre og fogd.

Gårdsnavne­t ga etter hvert også navn til et helt distrikt – ikke bare til denne halvøya som i dag. Vi har forvillet oss til et sted som er blitt et populaert villastrøk. Dette har ført til at flere dagligvare­kjeder har etablert seg her.

Det finnes etter hvert flere store bygg som har gitt mulighet til mange aktivitete­r, både for skole, idrett, kirke- og foreningsl­iv. Og utviklinge­n har vaert kraftig de siste ti årene.

Men midt inni all denne nye bebyggelse­n ligger fremdeles mange av de opprinneli­ge bygningene, og de ser ikke ut til å bry seg om utviklinge­n. De lever tilsynelat­ende godt side og side.

Et trafikkmes­sig knutepunkt er det også blitt, med blant annet terminal for ekspressbu­ssen og bensinstas­jon. Men hovedmengd­en av trafikken er ledet utenfor stedet, så det problemet er minimalise­rt for beboerne her. Bussen som skal inn på terminalen og biler som skal fylle bensin og diesel, Jeg tror at løsningen på må selv ta den lille avstikkere­n fra europaveie­n og inn til stedet.

Sist uke besøkte vi Birkeland i Birkenes kommune, og for to uker siden, da riktig svar var Bråstad, fikk vi disse vinnerne: Signy Ropstad Aas, Arendal, Herbjørn Svela, Grimstad og Vigdis Senum, Nedenes.

 ??  ?? Mye av den opprinneli­ge bebyggelse­n ligger der ennå, mellom de nye bygningene.
Mye av den opprinneli­ge bebyggelse­n ligger der ennå, mellom de nye bygningene.
 ??  ??
 ?? Kristenliv­et blomstrer. ??
Kristenliv­et blomstrer.
 ?? Man kan få drivstoff her. ??
Man kan få drivstoff her.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway