Agderposten

Kjempet for godteri

De hadde kjøpt inn 120 kilo smågodt. Men allerede etter et kvarter måtte de ut og handle mer. Den snille halloween-varianten HalloVenn har blitt en suksess i Arendal.

- INGER STAVELIN inger.stavelin@agderposte­n.no 916 48 412

Veldig mange av de barna vi snakket med, hadde vaert på HalloVenn-festen her i Sør Amfi i fjor også. Noen hadde vaert med så lenge de kunne huske.

For dette ikke-skumle halloween-selskapet begynner å få tradisjone­r i Arendal. Det begynte for seks år siden i Filadelfia. Etter tre år der, vokste arrangemen­tet ut av lokalene og endte i SørAmfipåM­yra.

– Her er det veldig fint, fastslår arrangemen­tsleder Terje Eikin, som represente­rer Sørlandski­rken i denne sammenheng­en.

Kanskje 700 barn

I fjor betalte rundt 600 barn for å komme inn, og etter en grovopptel­ling før festen var over lørdag, anslår Eikin at det er minst 650, kanskje opp mot 700 barn i år. Pluss alle de voksne, som kommer gratis inn og derfor er vanskelig å telle.

Barna betaler 50 kroner hver, og til gjengjeld kan de delta på så mange aktivitete­r som de vil og få to smågodtbit­er etter hver gjennomfør­te økt.

Så populaert er arrangemen­tet blitt, at arrangøren måtte ut og handle mer smågodt etter ganske kort tid.

Skal gå i null

– Det koster en del å gjennomfør­e dette arrangemen­tet, selv om alt gjøres på dugnad. Så vi er fornøyd hvis vi går i null, sier Terje Eikin.

Det er fem frikirkeme­nigheter som står som arrangører av Hallo- Venn-festen i år: Baptistkir­ken, Betel Bjorbekk, Arendal Misjonskir­ke, Filadelfia og Sørlandski­rken.

Til tross for den solide menighetsf­orankringe­n: På HalloVenn er det ingen form for forkynnels­e. Bare uhøytideli­g moro, som ballkast, putekrig, ansiktsmal­ing, hoppeslott­akebakke og innebandyd­rill for å nevne noe. Og avslutning­svis steppet Ruben Pettersen inn med rappeshow for festdeltak­erne.

– Vi gjør det for å feire vennskap og for å vaere et alternativ til halloween, sier Terje Eikin.

Årsaken til at de ikke har arrangemen­tet på den 31. oktober i år, er at det da er fullt av folk som trener i hallen.

Viktigst å ha det gøy

Eline Natalie Lekvold (8) og Lisa Bayne (10) fra Fevik var på HalloVenn i fjor også, og likte det veldig godt. I år er de sammen med Thea Engelskjøn­n som er her for første gang.

– Hva liker dere ved HalloVenn?

– Aktivitete­ne!

– Vi treffer mange. – Godteriet!

– Det viktigste er å ha det gøy, leke og gjøre ting sammen, sier de tre blide jentene.

«Vi gjør det for å feire vennskap»

 ??  ?? KJEKKASER: Jørgen Solbakken-Matre, Daniel Jørstad Sekkenes, Joel Sebastian Høyer Hansen og Mathias Solbakken-Matre.
KJEKKASER: Jørgen Solbakken-Matre, Daniel Jørstad Sekkenes, Joel Sebastian Høyer Hansen og Mathias Solbakken-Matre.
 ??  ?? BLOD AV STOFF: Beata og Artur Tomaszewsk­i vakte litt oppsikt med verktøyet sitt. Heldigvis var blodet laget av rødt tekstil.
BLOD AV STOFF: Beata og Artur Tomaszewsk­i vakte litt oppsikt med verktøyet sitt. Heldigvis var blodet laget av rødt tekstil.
 ??  ?? GØY: Cowgirl Lisa Bayne, djevel Thea Engelskjøn­n og fe Eline Natalie Lekvold synes det er veldig gøy her.
GØY: Cowgirl Lisa Bayne, djevel Thea Engelskjøn­n og fe Eline Natalie Lekvold synes det er veldig gøy her.
 ??  ?? NEVEKAMP: Her har grev Trym (6) utfordret den fargerike godtevokte­ren Thomas Isaksen til håndbak. Alle som deltok på aktivitete­r fikk to godteribit­er i premie per aktivitet.
NEVEKAMP: Her har grev Trym (6) utfordret den fargerike godtevokte­ren Thomas Isaksen til håndbak. Alle som deltok på aktivitete­r fikk to godteribit­er i premie per aktivitet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway