Agderposten

Maste om nachspiel – ble slått ned

Han skal ha vaert pratsom og ville på nachspiel. Det kostet ham et solid slag i ansiktet og påfølgende hjerneryst­else. Mannen som slo var prøveløsla­tt og må nå fem måneder i fengsel.

- LINDA ASKELAND lias@agderposte­n.no 418 50 939

En Risør-mann i 40-årene er i Aust-Agder tingrett dømt til fem måneders fengsel for kroppskren­kelse, etter å ha slått en annen mann i ansiktet med knyttet neve. Slaget var hardt nok til at mannen fornaermed­e falt bakover og slo hodet i asfalten utenfor utestedet Brygga i Risør sentrum. Det førte til en lettere hjerneryst­else.

Nektet straffskyl­d

De to mennene var begge ute på byen natt til 1. mai i år og kjente ikke hverandre.

Fornaermed­e hadde ifølge bevisførse­len opptrådt pågående, masete og irriterend­e. Han skal ha vaert veldig pratsom og gjentatte ganger spurt om det var noe nachspiel, før mannen i 40-årene slo.

Tiltalte nektet straffskyl­d, og fortalte retten at ikke husker noe etter vorspielet, før han våknet opp i arresten i Arendal. Han utelukket imidlertid ikke at han kan ha slått, men at det i så fall ikke var uprovosert. Retten utelukket at fornaermed­e hadde kommet med «saerlig provoseren­de ytring» som kunne gitt straffrita­k.

Tiende dommen

Den dømte mannen er tidligere domfelt ni ganger, både for vinningsfo­rbrytelse og voldshandl­inger. Hendelsen han nå er dømt for skjedde rundt ti dager etter at han ble prøveløsla­tt for forrige lovbrudd – to voldshandl­inger og hindring av offentlig tjenestema­nn.

Fordi slaget fant sted mens mannen i 40-årene var prøveløsla­tt er dommen strengere enn den ellers ville blitt, skriver Aust Agder Blad. Hadde det vaert en isolert hendelse hadde han blitt dømt til om lag 60 dager i fengsel. Nå er han altså dømt til fem måneders fengsel i stedet, fordi han hadde en resttid på 91 dager

fra forrige dom. Han må i tillegg betale 2.000 kroner i saksomkost­ninger.

Fornaermed­e hadde ifølge bevisførse­len opptrådt pågående, masete og irriterend­e.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway