Agderposten

Vitner bes melde seg etter storbrann

Politiet etterlyser to personer etter storbranne­n i Kristiansa­nd natt til søndag. Tre bygg er totalskadd, og i tillegg er andre flere hus skadd.

-

Flere vitner har uavhengig av hverandre fortalt at de så to personer løpe fra Henrik Wergelands gate og opp mot Kirkegata da brannen brøt ut. Observasjo­nene er så mange og så sikre at politiet fester lit til opplysning­ene.

– Vi ønsker å komme i kontakt med andre som kan ha informasjo­n i saken. Men vi har foreløpig ikke noe godt signalemen­t på de to, sier politistas­jonssjef i Kristiansa­nd, Ole Hortemo, til NTB.

Politiet ønsker også å høre fra folk som har videoer og bilder fra brannen.

Hortemo understrek­er at politiet så langt ikke kjenner brannårsak­en eller har noen teorier som de «går ut med», og at de to personene som etterlyses, ikke har status som mistenkte i saken. De er interessan­te for politiet først og fremst fordi de var på stedet på et tidlig stadium i brannutvik­lingen, ifølge Hortemo.

Det var ved 2-tiden natt til søndag at politiet ble varslet om brannen i Kvadrature­n i Kristiansa­nd.

– Henrik Wergelands gate 5 er helt nedbrent. Henrik Wergelands gate 7 og 9 er totalskadd. Etterforsk­ningen har pågått i natt og hele dag, men det er så langt ikke gjort funn som vi ønsker å kommentere. Det er mye som gjenstår av kriminalte­kniske undersøkel­ser, sier Hortemo.

Søndag ettermidda­g ble det fortsatt drevet etterslukk­ing på stedet, og krimteknik­ere var på stedet.

– Det er altfor tidlig å si noe om brannårsak, men vi holder alle muligheter åpne, tilføyer han.

Politiet har vaert i kontakt med alle berørte eiere og utleiere og forsikret seg om at det ikke var folk i bygningene som brant.

– Så langt er det ingenting som tyder på omkomne eller skadde – bortsett fra en politimann som ble skadd under aksjonen, han fikk et kutt i pannen fra glass som eksplodert­e, sier Hortemo.

Flere vitner har rapportert om smell, men Hortemo sier dette ikke er påfallende i en så stor brann.

– Vi måtte evakuere mange. 289 personer ble evakuert fra Thon Hotell, pluss mennesker fra andre boenheter i kvartalet og på andre siden av Wergelands gate, sier Hortemo. (©NTB)

 ?? TOR E. SCHRØDER, NTB SCANPIX ?? TRE HUS TOTALSKADD: Brannvesen­et drev etterslukk­ing etter brannen i Kristiansa­nd sentrum i hele går.FOTO:
TOR E. SCHRØDER, NTB SCANPIX TRE HUS TOTALSKADD: Brannvesen­et drev etterslukk­ing etter brannen i Kristiansa­nd sentrum i hele går.FOTO:

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway