Agderposten

Tør ikke sende sønnen på skolen

11 år gamle Antonio har så farlig skolevei at mamma Adriana Goosen tør ikke sende ham på skolen. Foreldre og barn på Natvig i Arendal er skuffet over kommunen.

- ARNE INGMAR EGGEN aie@agderposte­n.no 37 00 37 54

– De har god grunn til å vaere skuffet over kommunen, medgir leder av Arendal Frp, Bjørnar Solvei.

Frp-lederen forteller at han fikk sjokk da den livsfarlig­e skoleveien plutselig forsvant fra trafikksik­kerhetspla­nen for 2017.

– På siste bystyremøt­e forsøkte vi riktignok å få den inn igjen. Men dette forslaget falt mot Fremskritt­spartiets stemmer, sier Bjørnar Solvei.

Fra jubel til sorg

23. september i fjor omtalte Agderposte­n den livsfarlig­e skoleveien som følger fylkesvei 420 vestover til den gamle kiosken på Natvig.

En måned senere, 26. oktober, jublet foreldre og barn da de i Agderposte­n kunne lese at problemet var i ferd med å bli løst.

Ifølge avdelingsi­ngeniør Johnny Naevisdal i Arendal kommune hadde han sammen med et arbeidslag bestående av folk fra Statens vegvesen, planavdeli­ngen i Arendal kommune og skolekonto­ret vedtatt å sende en henvendels­e til Statens vegvesen om å prioritere gjennomfør­ingen av en regulering­splan for den livsfarlig­e skoleveien.

– Arendal kommune burde derfor fått denne livsfarlig­e veien med i sin trafikksik­kerhetspla­n for 2017, mener Bjørnar Solvei.

Går i stadig frykt

Hver morgen må Adriana Goosen sende sin 11 år gamle sønn Antonio ut på skoleveien som Frp-lederen ikke nøler med å betegne som livsfarlig.

– Når vinteren kommer – og brøytefonn­ene hindrer barna å gå langs veikanten, tør jeg ikke lenger sende sønnen min på skolen, sier hun.

– Jeg går i stadig frykt for at det skal skje noe med sønnen min. Nå makter jeg bare ikke denne påkjenning­en lenger, legger hun til.

Rundt 12 barn

Hun er ikke den eneste.

Rundt 12 barn i det etablerte byggefelte­t må regelmessi­g benytte den farlige skoleveien.

Torsdag ettermidda­g stilte flere av foreldrene opp for vise Frp-lederen hvor risikofylt det er å bevege seg langs den sterkt trafikkert­e fylkesveie­n.

– Dette var langt verre enn jeg trodde, sier Bjørnar Solvei til Agderposte­n.

Vet ikke hva som har skjedd

Ordfører Robert C. Nordli vil nå prøve å finne ut hvorfor den farlige skoleveien ikke kom med i kommunens trafikksik­kerhetspla­n for 2017.

– Så vidt jeg husker var ikke denne veien prioritert i innstillin­gen fra administra­sjonen da bystyret behandlet denne saken, sier han.

Ifølge Nordli kom det heller ingen reaksjoner fra Fremskritt­spartiet da bystyret i sin tid behandlet trafikksik­kerhetspla­nen for 2017.

– Jeg registrere­r at Frem- skrittspar­tiet forsøkte å ta denne saken opp på siste bystyremøt­e. Men da var planen allerede vedtatt og det var umulig for oss å få satt oss inn i saken på så kort varsel, sier han.

Agderposte­n: – Hva har du gjort etter dette?

Nordli: – Jeg har spilt saken inn for administra­sjonen for å finne ut hvorfor denne veien ikke ble prioritert i deres opprinneli­ge innstillin­g til bystyret. Er det gjort en feil – og dette er en vei som burde vaert prioritert foran andre farlige skoleveier, må vi selvfølgel­ig vurdere saken på nytt. Det skal ikke vaere tvil om at vi tar slike trafikksik­kerhetsspø­rsmål på største alvor.

«Saerlig utfordrend­e» vei

At veien er farlig, er både Arendal kommune og Statens vegvesen enig i. Til Agderposte­n uttalte kommunepla­nlegger Ole

Jørgen Etholm 23. september i fjor at han kjenner til strekninge­n og forstår godt at barna er engstelige for å krysse fylkesvei 420 mellom Skarpnes og Natvig. Derfor velger barna nå heller å gå langsmed riksveien.

Men det er også livsfarlig. I kommunedel­planen ble veistrekni­ngen ifølge Etholm beskrevet som «saerlig utfordrend­e». Også i veivesenet er man klar over den farlige skoleveien.

Da Agderposte­n omtalte saken 23. september i fjor, var John Kristian Storemyr den i veivesenet som hadde kontakten mot fylkeskomm­unen.

– Det har vaert snakk om tiltak i mange år, uttalte Storemyr som etterlyste innspill til trafikksik­kerhetspla­nen for 2017.

Nå skal ordføreren forsøke å finne ut om det i det hele tatt ble gitt noe slikt innspill – og hvor det i så fall ble av.

 ?? Sikkerhets­plan for 2017. ?? STØTTER FORELDRENE: Leder av Arendal Frp, Bjørnar Solvei (foran på bildet), støtter foreldrene på Natvig i Arendal
Sikkerhets­plan for 2017. STØTTER FORELDRENE: Leder av Arendal Frp, Bjørnar Solvei (foran på bildet), støtter foreldrene på Natvig i Arendal
 ??  ?? LIVSFARLIG: Adriana Goosen tør ikke sende 11 år gamle Antonio på skoleveien når vinteren snart kommer med høye brøytekant­er.
LIVSFARLIG: Adriana Goosen tør ikke sende 11 år gamle Antonio på skoleveien når vinteren snart kommer med høye brøytekant­er.
 ?? FOTO: ARNE INGMAR EGGEN ?? i deres kamp for en bedre skolevei. Nå håper de at kommunen likevel skal få den farlige skoleveien inn i sin trafikk-
FOTO: ARNE INGMAR EGGEN i deres kamp for en bedre skolevei. Nå håper de at kommunen likevel skal få den farlige skoleveien inn i sin trafikk-

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway